понеділок, 20 травня 2013 12:19

Журналісти і нардепи під МВС вимагають розслідувати дії молодчиків на мітингу 18 травня

До Міністерства внутрішніх справ у Києві прийшли кілька десятків журналістів і громадських активістів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вони вимагають від правоохоронних органів розслідувати факт нападу на журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня у Києві.

Активісти тримають плакати з написами: "Бездіяльність міліції - злочин!", "Міністре, розслідуй, або йди геть!", "Міліція, працюй, не байдикуй!", "Орли Кравченка = урки Захарченка???".

Учасники акції вимагають повного розслідування справи за статтею 171 КК щодо перешкоджання журналістській діяльності.

"Ми вимагаємо від міністра, щоби цю справу було доведено до кінця. По-друге, ми вимагаємо, щоб відповідали не тільки виконавці, а й адміністратори, які нацьковували цих людей на громадян та журналістів", - сказала одна з журналісток Ольга Червакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" ініціював створення ТСК щодо побиття журналістів 18 травня

Також активісти вимагають покарати тих правоохоронців, які спокійно спостерігали за інцидентом і нічого не робили.

На заході присутні народні депутати Ірина Геращенко, Леся Оробець, Ігор Мірошниченко, Олесь Доній та інші. Вони вимагають, щоб до журналістів вийшов сам міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та доповів про перебіг розслідування кримінальної справи.

Однак замість нього до мітингувальників вийшов заступник начальника головного управління МВС. Проте він не зміг пояснити ні те, де зараз перебуває Захарченко, ні про саму справу. Єдине, що сказав представник МВС, це те, що за вихідні по цій справі було допитано 70 свідків, а ще 20 - планується допитати. З його слів стало зрозуміло, що допитували переважно "свободівців", тоді як із "молодих регіонів" ще нікого не допитали.

Крім того, він заявив, що винні особи ще не встановлені, як і не встановлені особи тих правоохоронців, які були на місці події та нічого не робили.

Зауваження журналістів щодо того, що всі вже знають причетних до нападу осіб, представник МВС проігнорував, запевнивши, що розслідування ще триває.

Наразі група народних депутатів і представники громадськості Вікторія Сюмар і Юрій Луканов зайшли у приміщення МВС для того, щоб знайти міністра Захарченка або людину, яка зараз виконує його обов'язки.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти і нардепи під МВС вимагають розслідувати дії молодчиків на мітингу 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути