понеділок, 13 серпня 2012 11:02

Олесь Доній іде на вибори самовисуванцем — опозиційні кандидати знімаються з виборів

Олесь Доній іде на вибори самовисуванцем — опозиційні кандидати знімаються з виборів
Олесь Доній поки не каже, по якому округу йтиме на вибори. Фото: novaya.com.ua

Сьогодні, 13 серпня, позапартійний народний депутат та відомий громадський діяч Олесь Доній подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у народні депутати.

Про це він повідомив Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не зробила висновків, знову можуть бути "тушки" - політолог

Проте, говорити у якому саме окрузі політик висуватиметься, він поки не хоче.

"Сьогодні в мене день народження, і я сьогодні здав документи на балотування. Це певний символізм, коли вступав до університету Шевченка, теж складав іспит на день народження, отримав п'ятірку. До завтра домовилися з командою тримати в секреті округ", - розповів політик.

Відповідаючи на питання про те, як він збирається надалі працювати у цьому окрузі, Доній зазначив: "Ситуація насправді дуже складна, проблеми не в окрузі, а в тому, на що перетворилася політика. Йде тотальна спроба підкупу виборців, є різні мережеві схеми. На жаль політика просто перетворюється у змагання грішми. Мені така політика не подобається. Зі своєю командою ми хочемо запропонувати абсолютно інші ідеї. Значна частина населення готова відгукуватись на ідеї і не готова підкуповуватись. По-друге, потрібно усвідомлювати, що це не самостійні вибори. І питання не в тому, щоб перемогти в окремому окрузі. Головне — це перемога патріотичних сил в Україні. А ми бачимо по мажоритарних округах є розпорошення різних опозиційних сил. Іноді складається враження, що навмисне виставляють слабких кандидатів, щоб переміг той, чи інший олігарх, який йде як начебто позапартійний. Насправді ж це потенційні тушки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні останній день реєстрації кандидатів у депутати

Щоб перемагати гроші і підступність, потрібне єднання і визначення найсильніших опозиційних кандидатів, наголошує політик.

"По моєму округу, один з опозиційних кандидатів, коли дізнався, що я висуваюся, набрав мене і сказав, що він зніматиме кандидатуру на мою користь", - додав Доній.

Водночас, про те, як він шукатиме кошти на кампанію політик зазначив: "На реєстрацію я можу собі дозволити. А на передвиборчу кампанію я буду звертатися до громадян. Буде відкритий кандидатський рахунок. Мої прихильники живуть не в одному окрузі, а розкидані по всій Україні. Будемо звертатися, це фактично народні вибори, ідея яких — проти грошей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно сідати і заново узгоджувати мажоритарників — це інструмент протидії фальсифікаціям"

Нагадаємо, сьогодні, 13 серпня, останній день подачі документів до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатів у народні депутати.

Зараз ви читаєте новину «Олесь Доній іде на вибори самовисуванцем — опозиційні кандидати знімаються з виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути