неділя, 28 жовтня 2012 14:30

Олексію Азарову доведеться голосувати за відставку батька – експерт

Олексію Азарову доведеться голосувати за відставку батька – експерт
Фото: svobodanews.ru

Після виборів під час формування парламенту виникне глибоке розчарування серед депутатів через те, що туди приходять різні люди. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Згідно Конституції 1996 року парламент не має тих повноважень, як раніше. Навіть якщо там сформується якась "бойова група", вона не зможе нічого толком зробити. Тому я не зовсім розумію, навіщо було рік тому переносити вибори. Поки не була така погана ситуація в економіці, партія влади могла більше отримати голосів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про людей вже не думають. Між Кличком і Яценюком йде боротьба за лідерство в опозиційній меншості" - Небоженко

За словами експерта, на депутатів очікуватиме ще одне випробування при формуванні уряду. "Парламент захоче обрати із свого середовища Кабмін, аби лобіювати свої інтереси. Але президент нав'яже їм прем'єра із сім'ї. Це вперше в історії України, коли пропрезидентська більшість буде змушена, стиснувши зуби, обирати голову уряду не того, якого хочуть, а якого їм призначать. Тут буде драма. Наприклад, сину прем'єр-міністра Миколи Азарову Олексію доведеться голосувати за відставку батька", - зауважив Небоженко.

Говорячи про те, як співпрацюватиме парламент із президентом, політолог наголосив: "Тут є пікантна деталь. Президент - старий, "відсидів" половину каденції, а парламент – молодий. "Шлюб" між старим президентом та молодим парламентом першому дає переваги, але робить останній цинічним та безвідповідальним. Але оточення президента має написані золотом на коштовному папері зміни до Конституції, які передбачають легке продовження повноважень Януковича на другий термін. Але навіть у Леоніда Кучми це не вийшло, хоча він мав набагато більше ресурсів. Зараз оточення президента в очі йому каже, що він їм потрібен на другий термін. Насправді, ці люди від нього отримали все, що могли. Тому можуть дивитися вбік у пошуках більш підходящої кандидатури. У своєму середовищі Партія регіонів таку знайти не може, бо ця політична сила дуже приросла до Януковича. Будуть шукати когось іншого, бо вдруге не зможуть мобілізувати електорат на Сході України".

Зараз ви читаєте новину «Олексію Азарову доведеться голосувати за відставку батька – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути