неділя, 28 жовтня 2012 09:35

"Вибори — лише тимчасова зупинка автобусу, що прямує у провалля" - Портніков

"Вибори — лише тимчасова зупинка автобусу, що прямує у провалля" - Портніков
Фото: donetskie.com

Головний редактор каналу ТВі Віталій Портніков не очікує кардинальних змін у країні після виборів.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Парламентські вибори з формальної точки зору мають стати перевіркою того ставлення, яке сьогодні є у суспільства до 2,5 років президентства Януковича. Маємо усвідомлювати, що за цей час багато що сталося: відбулася фактично узурпація влади Партією регіонів, розправа влади над політичними конкурентами, фактична криміналізація держави. Якщо до моменту приходу Януковича до влади ми жили в олігархічній, то тепер ми живемо у державі кримінальній. Відбувся не симбіоз чиновництва і криміналітету, а перетворення криміналітету на владу. Очевидно, що українці на цих виборах мали б дати цьому оцінку", - зазначив він.

Однак, Портніков не розраховує, що вибори відбудуться чесно.

"Навіть по результатам тих соцопитувань, які всі ми бачимо, можна сказати, що йде форсоване підготування до системної фальсифікації виборів владою. Не очікую серйозних змін навіть у тому випадку, коли їх виграє опозиція. Бо при діючій Конституції, яка щоправда була запроваджена в правове поле абсолютно незаконно, відповідальність за те, що відбувається у державі, буде залишатися на Вікторі Януковичі. Жодна опозиційна сила не захоче з ним цю відповідальність розділяти, і жоден з опозиційних лідерів не захоче стати прем'єр-міністром у такій ситуаціъ. Бо інакше, це фактично ховає його політичні шанси і його політичної сили. Усі будуть чекати президентських перегонів", - наголосив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портніков: закон "регіоналів" — Дамоклів меч і попередження журналістам

"Ці парламентські вибори — лише тимчасова зупинка автобусу, який прямує до провалля, - економічного, соціального і, нажаль, політичного, - додав він. - У ситуації, коли немає реального механізму скорочення терміну президентських повноважень Януковича, а сам президент фактично не може виконувати свої обов'язки, або виконує їх не позитивно, уникнути карколомної економічної і соціальної кризи можливостей немає. Єдине, що ми можемо змінити під час виборів — це спробувати висловити своє ставлення до Віктора Януковича і тієї політичної сили, яка його підтримує".

За словами Портнікова, українці мають показати спонсорам влади, що вони її не підтримують.

"Дати зрозуміти головним фінансовим спонсорам режиму, що більшість українського населення не поділяє спроби перетворити державу у кримінальне стойбище. Якщо українські олігархи це вчасно зрозуміють, то, можливо, встигнуть ще до початку кризи перебудуватися на якусь іншу, більш реалістично мислячу постать з владного кола. Однак, особливих шансів для цього я не бачу", - підсумував журналіст.

Зараз ви читаєте новину «"Вибори — лише тимчасова зупинка автобусу, що прямує у провалля" - Портніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути