Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2023 01:43

Окупанти вивозять системи ППО з Курильських островів. Ймовірно, їх перекинуть в Україну

Окупанти вивозять системи ППО з Курильських островів. Ймовірно, їх перекинуть в Україну
Окупанти перекидають системи ППО з Курильських островів в Україну. Фото: Мілітарний

Росія вивезла зенітно-ракетні комплекси, які зосереджувалися на Курильских островах.

Окупанти можуть застосовувати їх у війні проти України, повідомляє Kyodo News.

Такий висновок фахівці зробили з огляду на супутникові знімки американської космічної технологічної компанії Maxar Technologies Inc.

Ракетні підрозділи, оснащені зенітно-ракетними комплексами С-300В4, були дислоковані в затоці Хітокаппу в Ітурупу, відомій як затока Касатка в Росії, та поблизу центрального населеного пункту Кунашира Фурукамаппу, відомого в Росії як Південно-Курильськ, зазначає військовий експерт Ю Коїдзумі.

У період із середини до кінця вересня минулого року на обох військових постах було видно численні транспортно-установчі пускові установки з ракетами С-300В4, радарами та іншим обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює нову загальновійськову армію ‒ британська розвідка

"Цілком можливо, що вони були перекинуті в західний регіон Росії неподалік кордону з Україною для підготовки до потенційного нападу", – сказав Куїдзумі.

Війська з Далекого Сходу також вирушать до України. Елітна бригада морської піхоти, що базується у Владивостоці, зазнала значних втрат у боях, а деякі жителі Ітурупу та Кунаширі загинули після мобілізації, зазначив експерт.

"Російські військові використовують усі озброєння, що є в їхньому розпорядженні. Це свідчить про їхню активну участь у конфлікті", – сказав Коїдзумі.

На Лимано-Куп'янський напрямок окупанти кинули понад 45 тис. російських військових, багато танків, БМП та артилерійських систем.

Нині режим диктатора Володимира Путіна має вигляд стабільного, а протести у Росії малоймовірні, хоч і не виключені.

Водночас в російському суспільстві відбувається зростання соціально-політичної апатії. Такими оцінками у своєму звіті поділилося Бюро із захисту Конституції (SAB), що має функції служби безпеки і здійснює функції розвідки та контррозвідки в Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивозять системи ППО з Курильських островів. Ймовірно, їх перекинуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути