Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2017 15:11

Окупація Криму створила воєнну загрозу для всієї Європи

Росія створює воєнну загрозу всьому європейському континенту, маючи на території анексованого Криму недоступну для міжнародного контролю та моніторингу мілітаризовану зону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Кремль продовжує постачати на територію півострова сучасне військове озброєння. І більшість країн ЄС не повною мірою усвідомлюють характер та реальність загрози всьому континенту.

 

"У грудні 2015 року Чорноморський флот РФ поповнився двома малими ракетними кораблями "Зелений діл" та "Серпухов", оснащеними ракетними комплексами "Калібр-НК". Ракетні комплекси в разі використання ракет типу ЗМ-14 (SS-N-27 Sizzler) дозволяють уражувати цілі на відстані до 2500 кілометрів", – зауважили у міністерстві.

Якщо зброя такого класу буде розміщена на кораблях біля Криму, то у радіус ураження потрапляють усі країни від Румунії до Франції та Скандинавських країн, також країни Близького Сходу, Північної Африки, Передньої Азії та важливий стратегічний об'єкт – Суецький канал.

"Військові кораблі "Зелений діл" та "Серпухов" перебувають у складі Балтійського флоту РФ, що робить можливим їх використання в межах кола з радіусом 2500 кілометрів із центром у Калінінградській області. Таким чином, у зоні небезпеки опиняються практично всі європейські країни, включно з Ісландією", – підкреслили в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спробує вдарити у двох напрямках - український адмірал

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Окупація Криму створила воєнну загрозу для всієї Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути