Ексклюзиви
субота, 06 липня 2013 14:44

Охендовський очолив ЦВК

Охендовський очолив ЦВК
Фото: gazeta.dt.ua

Головою Центральної виборчої комісії обрано Михайло Охендовський.

За його кандидатуру на засіданні ЦВК у суботу шляхом таємного голосування проголосували 11 членів ЦВК з 14 присутніх, член ЦВК Ігор Жиденко знаходиться у відпустці.

2 бюлетені визнані недійсними, оскільки на них не було жодної позначки, ще в одному бюлетені проставлена ??відмітка напроти графи "не підтримую жодного кандидата".

Всього в бюлетень для таємного голосування була внесена одне прізвище - Охендовського.

Охендовський народився 27 жовтня 1973 місті Дубоссари (Республіка Молдова). У 1997 році закінчив з відзнакою Інститут міжнародних відносин Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю "міжнародне право".

Трудову діяльність розпочав у 1991 році на Норильському гірничо-металургійному комбінаті ім. Завенягіна.

З 1993 року працював у товаристві з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма "Проксен" на посадах референта, юриста, заступника директора. З 2002 року - начальник правового управління, віце-президент Національної телекомпанії України. З червня 2003 і до призначення в лютому 2004 року членом Центральній виборчій комісії - заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма "Проксен".

Є членом Української асоціації міжнародного права.

У ЦВК призначений за квотою Партії регіонів.

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", члени ЦВК призначаються Верховною Радою за поданням президента терміном на 7 років. Нинішній склад комісії був призначений у червні 2007 року, і термін повноважень 13-ти членів з 15-ти, в тому числі Охендовського, закінчується в червні 2014 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Володимира Шаповала, який обіймав посаду голови ЦВК з 2007 року, у зв'язку з досягненням 65-річного віку. Замість нього членом ЦВК парламент призначив Олександра Копиленка.

Зараз ви читаєте новину «Охендовський очолив ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути