понеділок, 20 травня 2013 17:49

Голови обласних осередків НРУ закликали однопартійців об'єднуватися з "Батьківщиною"

Голови обласних осередків НРУ закликали однопартійців об'єднуватися з "Батьківщиною"
"Рухівець" вбачає в об'єднанні УНР і УНП спробу рейдерського захоплення Народного Руху України. Фото: teos.com.ua

Голови обласних осередків Народного Руху України закликали однопартійців не вступати у новостворену партію УНП "Рух", а об'єднуватись із ВО "Батьківщина".

Про це йшлося на прес-конференції "Об'єднання Народного Руху України та Української народної партії як технологія розколу опозиційних сил" у Києві.

"Розмови про об'єднання різних політичних сил були давно, – говорить голова київського міського осередку НРУ, народний депутат Олександр Чорноволенко. – Невдалий формат об'єднання багато років намагалися розіграти між НРУ і УНП, яка колись від нього відкололася. Але багато "рухівців" було проти, бо нам пропонували об'єднатися з людьми, які зовсім по-іншому голосували у ВР із багатьох ключових питань. Половина групи Української народної партії, а саме 6 осіб, у минулому складі ВР голосували з Партією регіонів. Більше того, навіть передавали їм свої картки".

"Рухівець" зазначив, що під час президентських виборів у 2010 році, "НРУ підтримав Тимошенко, тоді, як УНП висувала свого кандидата, а у другому турі закликала голосувати "проти всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання НРУ та УНП – технологія антиукраїнських сил для розколу опозиції – "рухівець"

"Тобто, як ви розумієте, це зовсім інша політична сила. Ми вбачаємо у цьому об'єднані не однодумців, а спробу рейдерського захоплення славетної партії з великою історією – Народний Рух України. На жаль, вони не розуміють, яке надбання захопили, тому навіть змінили назву", – наголосив нардеп.

За його словами, це об'єднання є спробою створити опозицію до опозиції.

"Це штучна спроба об'єднати непоєднане і керівництво цих двох партій у приватних розмовах не приховує, що так воно і є. Тому ми закликаємо усіх членів "Руху" об'єднуватися з ВО "Батьківщина" і вступати в об'єднану партію, яка буде на її базі", – заявив Чорноволенко.

Нагадаємо, 19 травня на З'їзді Народного Руху України було створено об'єднуючу політичну силу – Українська народна партія "Рух", яку очолив Василь Куйбіда.

Зараз ви читаєте новину «Голови обласних осередків НРУ закликали однопартійців об'єднуватися з "Батьківщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути