четвер, 05 квітня 2012 13:13

Офіційно: партія "УДАР" самостійно йде на вибори

Офіційно: партія "УДАР" самостійно йде на вибори
Кличко переконаний, що об'єднання з іншими лише зашкодить його партії. Фото: donbass.ua

Політична партія Віталія Кличка "УДАР" не збирається об'єднуватися з жодною опозиційною силою. Натомість пропонує вже зараз укласти угоду про співпрацю опозиційних партій у новому парламенті.

Про це йдеться в офіційному повідомленні партії Кличка.

Таке рішення "ударівців" зумовили соціологічні дослідження громадської думки. Згідно з ними, рейтинг партії постійно зростає: з 5% у грудні минулого року до 6,5% у лютому і 7,2% у березні. Але при цьому, як показують соцдослідження, об'єднання "УДАРу" із Фронтом змін, у якого 10% рейтингу, дає не 17, а всього 13%. Подібна картина і з "Батьківщиною". Тобто, при будь-якому об'єднанні "УДАР" математично втрачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко математично порахував, що об'єднуватися з іншими йому не вигідно

"У політиці не завжди працюють математичні правила. Кожна з партій у різних регіонах має різну підтримку, і підтвердження цьому соціологічні дослідження, які показують, що не завжди партія "УДАР", об'єднавшись із "Батьківщиною" чи "Фронтом Змін", отримає більший результат. Тому логічно було б об'єднувати наші зусилля вже в парламенті", - зазначив Віталій Кличко.

Разом із тим, "УДАР" виступає за висунення спільних кандидатів в мажоритарних округах. Щоправда, за умови визначення критеріїв вибору кандидатів на основі проведення публічного обговорення та "праймеріз".

"Ударівці" також закликали колег по опозиції припинити критику та взаємні звинувачення всередині демократичного табору. І пропонують уже зараз підготувати та підписати угоду про співпрацю опозиційних партій у новій Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не об'єдналася, бо не має спільного обличчя

"Ми не хочемо конкуренції одне з одним, у нас спільний ворог – партія влади. "УДАР" дотримується принципу взаємонепоборення та чекає від партнерів по опозиції підтримки ініціативи зі створення Центру по підготовці та контролю за виборами", - наголосив Кличко.

На думку "ударівців", головним завданням для опозиції мають стати 51% місць у майбутній ВР для формування демократичної більшості. Своїми ж виборцями вони називають людей, які розчарувалися в нинішній владі, і ще не визначилися зі своїм вибором або не підтримують жодного.

"Ми будемо боротися за кожного такого виборця, аби їхні голоси автоматично не зарахували до "кошику" влади. Наше гасло: жодного голосу партії влади. Хто проти Януковича – той з нами", - йдеться в повідомленні партії "УДАР".

Зараз ви читаєте новину «Офіційно: партія "УДАР" самостійно йде на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути