Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 13:36

Обвинувачений у злочинах суд скасував догану Рожкової

Обвинувачений у злочинах суд скасував догану Рожкової
Фото: Pixabay

Не дивлячись на те, що президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект, яким пропонує ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва, останній продовжує штампувати скандальні рішення.

Поки глава ОАСК Павло Вовк знаходиться в бігах від слідчих НАБУ, за звинуваченням у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади, його підлеглі приймають неоднозначні документи. Так 2 квітня 2021 року Суддя Федорчук А.Б. скасував рішення Ради Національного банку про догану і висловлення недовіри першому заступнику голови правління НБУ Катерині Рожковій і заступнику голови правління Дмитру Сологубу за порушення ними трудової дисципліни. Нацбанк подав 15 квітня апеляційні скарги на ці постанови. А 8 квітня Регулятором подано апеляцію на рішення Солом'янського районного суду Києва за позовом першого заступника Голови НБУ Катерини Рожкової про визнання незаконними та скасування вищевказаних рішень Ради Національного банку.

Нагадаємо, восени Рада Нацбанку оголосила догану і недовіру Катерині Рожковый і Дмитру Сологубу через їхні публічні виступи, зокрема голослівні обговорення в ЗМІ їх можливих звільнень. За словами глави НБУ Кирила Шевченка, вони порушили політику "єдиного голосу", що могло зашкодити взаєморозумінню регулятора з міжнародними партнерами України.

Крім того, на Рожкову відкрито десятки кримінальних справ за крадіжку коштів вкладників Платинум Банку і перепродаж боргів Укрзалізниці. Варто згадати і незаконне відмивання грошей Приватбанку через юридичну компанію "Астерс". Ось і виходить: рука руку миє - корупціонер захищає коррупіонера.

Що ж до ОАСК, то 13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект, яким пропонує ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва.

"Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов'язаних з керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують все в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі , буде ліквідований",- заявив президент.

Цьому передувало затримання двох адвокатів-посередників, яких НАБУ і САП викрили "на гарячому" при одержанні неправомірної вигоди для подальшої її передачі суддям ОАСК. Під час обшуку в будівлі суду були виявлені: понад 3,7 млн ​​дол, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів.

У липні 2020 року НАБУ представило відео про Вовка і ОАСК, де голова суду і суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати".

Голову ОАСК Павла Вовка підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі. 3 лютого Вищий антикорупційний суд дозволив НАБУ примусово доставити в суд Вовка, проте його п'ять разів не змогли привести, оскільки не знайшли ні на роботі, ні вдома.

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачений у злочинах суд скасував догану Рожкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути