понеділок, 15 листопада 2010 16:16

Обурені мітингувальники з Донецька поїхали на Київ (ФОТО)
12

Сьогодні під Донецькою облдержадміністрацією близько тисячі підприємців знову протестували проти нового Податкового кодексу.

Під час мітингу лунали гасла "Зупинимо антинародну владу", "Донецьк проти Податкового кодексу", "Ми не хочемо йти в тінь" тощо.

Донецька підприємниця Ірина Стороженко, яка виступала під час акції, вважає, що "з нового року вже не існуватиме як класу і стануть безробітними 4 млн підприємців, яких знищить азаровський Податковий кодекс".

"Ніхто не зможе працювати за новими правилами, тому бюджет залишиться без кількох мільярдів, які ми давали. І хто тоді заплатить жалюгідну пенсію у 700 грн нашим батькам? Новий Податковий кодекс - це не тільки підйом зборів з працівників ринків на 300%, це дозвіл фіскальним службам без ордера вдиратися в будь-яке приміщення і проводити обшуки. Це штрафи, які зростуть у 5 разів, це нові види перевірок, це заборона "спрощенцям" використовувати одне орендне місце на двох, і багато інших "сюрпризів". Азаров їздить з 10-ма машинами супроводу, а краще б разом зі своїм кабінетом пересів на велосипед", - підкреслила вона.

Ще один підприємців із Зугреса (Донецької області) Олександр Харченко переконаний, що "нова влада спонсорує свій приватний бізнес з бюджету".

"Держава виділила дотації підприємствам Клюєва у розмірі 370 млн гривень, - сказав підприємець. - І після цього прем'єр говорить, що ми непмани, що через нас бідують бюджетники, а ми розжиріли, заробляючи по 70 гривень на день?! Я згоден платити більше податків, якщо буде безкоштовною медицина і не буде поборів у школі, якщо влада буде дивитися на нас, як на партнерів. Ми ж для влади бидло і електорат, який їм потрібно годувати рівно настільки, щоб були сили доповзти до виборчих урн. Але влада забула, що вона - це наймані працівники народу, які не справляються зі своїми обов'язками, і значить - треба звільнити всіх цих клюєвих і азарових!"

Донецькі підприємці не відмовилися від політичних гасел. Вони вже створили громадське об'єднання, мета якого привести до влади нових людей.

"За нинішньої системи виборів влада ніколи не зміниться. Проте якщо ми проведемо референдум, то зможемо змінити цю систему, при якій з кожними новими виборами в країні стає все гірше: приходять нові особи, але все з тими ж прагненнями - як можна більше урвати, - сказав підприємець Віталій Демиденко. - Між знищенням підприємництва та банкрутством України існує прямий зв'язок".

Учасники зібрали гроші для сотні делегатів, які сьогодні ввечері виїжджають до Києва, щоб приєднатися до всеукраїнської акції протесту. Вона розпочнеться завтра з мітингу на Майдані Незалежності, під час якого підприємці та наймані працівники з усієї країни виступлять проти прийняття нових Податкового та Трудового кодексів. З Майдану учасники мають намір відправитися до Верховної Ради, де будуть залишатися 4 дні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обурені мітингувальники з Донецька поїхали на Київ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути