середа, 10 листопада 2010 01:00

Податківці ненавидять спрощенців

 

У рейтингу Світового банку Україна посіла 145 місце серед 183 країн світу за простотою ведення бізнесу. Торік ми були 147-мі.

— В усьому світі є тенденція полегшення умов ведення бізнесу. Вони скасовують методи контролю за бізнесом, що віджили або вже є неефективними. В Україні це відбувається повільно, якщо взагалі відбувається, — коментує Володимир Дубровський, 46 років, старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "САSE-Україна". — Те, що уряд стверджує, що він намагається покращити ситуацію, — цього не видно. Зрештою навіть там, де він справді докладає зусиль, перших результатів іще треба очікувати. Але багато з того, що робить уряд — проста формальність. Це нагадує період після Помаранчевої революції, коли багато законодавчих актів щодо бізнесу просто скасували. Але це нічого не полегшило. Бо скасовували їх ті самі відомства, яких це стосувалося. Вони самі собі розробники. Те саме робиться зараз — така сама "компанєйщина" з таким самим результатом.

Разом із тим, є проблема податків. У нас їх сплачують не як потрібно за законом. У нас закрита, неєвропейська податкова система. Податкова нараховує підприємцям стільки податків, скільки вважає за потрібне. І марно звертатися до судів. Саме через те в податківців така ненависть до тих, хто користується спрощеною системою оподаткування, бо вони не можуть нараховувати стільки податків, скільки хочуть, а також штрафи — бо ж є ще рознарядки по штрафах. Новий Податковий кодекс дає податківцям більше можливостей, і, не лише не покращить, а й погіршить ситуацію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Податківці ненавидять спрощенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути