вівторок, 26 жовтня 2010 01:12

Таксисти просять не збільшувати податки у п'ять разів

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Двоє таксистів стоять на узбіччі
Двоє таксистів стоять на узбіччі

У суботу вранці близько 50 таксистів стають у колону на вул. Пасічній у Львові. Об 11.30 вмикають фари та їдуть до центру міста по вул. Личаківській, площах Митній, Соборній, Свободи. Кілька машин безперервно сигналять.

— Влада хоче нас знищити. Податками задавити, — вигукують дорогою у громофони.

— Знову в місті страйк. Недавно проти секонд-хендів виступали. Таке мені подобається. Наші міністри пенсійний вік хочуть збільшити, ціну на газ підняли, а ми мовчимо. На Європу дивимося, бо там життя ліпше. Так там люди за своє горою стоять. Влада крок не туди ступить — усі на вулицю виходять, — каже 52-річна Ганна Карп'як. Купує газети в кіоску на пл. Митній.

Таксисти зупиняються біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Проводять мітинг проти прийнятого в першому читанні Верховною Радою Податкового кодексу України.

— Нас хочуть змусити платити 1,5 тисячі гривень єдиного податку. Разом з платежами у Пенсійний фонд вийде дві тисячі гривень. Це у п'ять разів більше, ніж є зараз, — говорить Андрій Корчинський, 46 років, голова асоціації вільних профспілок автотранспортників України. — Таксисти в середньому заробляють 2,5–3 тисячі гривень на місяць. Якщо відмінусувати той податок, а ще врахувати витрати на запчастини, будемо у мінусах. Влада хоче, аби ми працювали на єдиному податку лише до 2012 року. А далі нас змусять перейти на загальні умови оподаткування. Це нас доб'є остаточно.

Біля мітингувальників зупиняються перехожі. Молоде подружжя Ірина й Остап Панюри з Івано-Франківська фотографуються біля білої "волги" з шашечками.

— Ото нагнали на страйк "жигульок", "вісімок". Хочуть показати, які вони бідні. Та львівські таксисти гроші з клієнтів деруть по чорній силі, — каже Ірина, 23 роки. — Вчора з Привокзальної до центру їхали. То десь 3–4 кілометри. Мали заплатити 19 гривень. По дорозі чоловік вибіг буквально на півхвилини води купити. Так водій 37 гривень заспівав.

Страйк у Львові був попереджувальним. 4 листопада акцію непокори планують провести по всій Україні. Зголосилися таксисти з 12 областей.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти просять не збільшувати податки у п'ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути