Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 17:08

ОБСЄ розкритикувала мовний законопроект української влади

ОБСЄ розкритикувала мовний законопроект української влади

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллєнбек заявив, що законопроект про мови N1015-3, який розброблений представниками правлячої коаліції, може поглибити мовний поділ у суспільстві.

За інформацією прес-служби Народного Руху України, у своєму листі до голови Верховної Ради Володимира Литвина Воллєнбек зазначив, що проект Закону про мови "може радше збільшити, а не зменшити напругу між носіями різних мов та поглибити існуючий поділ у суспільстві, що у свою чергу робить законопроект контр-продуктивним з точки зору стабілізації українського суспільства".

З огляду на це він рекомендує владі України утриматися від розгляду вищевказаного проекту в його теперішній формі та натомість зосередитися на здійсненні всеохоплюючої реформи застарілого українського законодавства у сфері національних меншин та мовних питань.

Крім того, політик радить проведення широких та прозорих консультацій навколо мовного питання в Україні за участю представників національних меншин.

"Я сподіваюся, що моя оцінка законопроекту буде взята до уваги у Верховній Раді України і я закликаю вас ознайомити з нею усіх народних депутатів України", - йдеться у зверненні Воллєнбека до Литвина.

Слід зазначити, що цей лист Верховного комісара ОБСЄ датується ще 20 грудня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ розкритикувала мовний законопроект української влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути