понеділок, 10 січня 2011 14:46

Герман розповіла, коли російська мова стане другою державною

Герман розповіла, коли російська мова стане другою державною

Російська мова стане другою державною, коли в Раді набереться конституційна більшість депутатів, готових проголосувати за відповідні поправки до Конституції.

Про це заявила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, відповідаючи на питання чи збирається Віктор Янукович виконувати свою обіцянку, дану у ході президентських виборів, щодо надання російській мові статусу другої державної в Україні, передає Сегодня.

"Українська мова зараз в Україні є державною. Прийде час, якщо він прийде, як буде конституційна більшість, якщо це конституційна більшість у парламенті прийме таке рішення про другу державну мову, то буде друга державна мова", - сказала Герман в інтерв'ю 5 каналу.

За її словами, все залежатиме від людей.

"Все залежить від людей. Якщо в даний час в України немає стільки людей, які хочуть другу державну мову, значить, і немає стільки їх представників у парламенті, щоб зуміли переламати ситуацію, щоб склали конституційну більшість. Не вибрав український народ стільки депутатів, щоб вистачило для введення в Україні другої державної мови", - підкреслила заступник глави АП.

"Якщо настрої в суспільстві зміняться, і люди будуть посилати у Верховну Раду тільки таких депутатів, а їх потрібно 300, щоб вони змінили Конституцію, значить, ми будемо розуміти, що є такий стан у суспільстві, є настрої в суспільстві, і цього хочуть люди . Ми будемо робити тільки те, чого хочуть люди", - пообіцяла чиновниця.

Зараз ви читаєте новину «Герман розповіла, коли російська мова стане другою державною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути