середа, 22 травня 2013 13:42

"Образи з боку журналістів можуть бути приводом для позбавлення акредитації" - "регіоналка"

"Образи з боку журналістів можуть бути приводом для позбавлення акредитації" - "регіоналка"
Олена Бондаренко виправдовує "санкції" прем'єра щодо журналістів. Фото: telekritika.ua

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко вважає, що акція журналістів на засіданні уряду - усього лиш поза та демонстрація. Тому наказ прем'єр-міністра Миколи Азарова позбавити їх акредитації вмотивований.

Про це вона сказала у коментарі Gazeta.ua.

"Судячи зі всього, Азаров був правий, - говорить "регіоналка". - Адже, якби журналісти хотіли з ним поговорити, то не стояли б до нього спинами. Це була просто поза, демонстрація, певна акція. Однак не було бажання поговорити. Такі висновки можна зробити із повідомлення про цей інцидент. Шкода, що мене там не було. Тому чіткішої, компетентнішою оцінки дати не можу".

Бондаренко виправдовує "санкції" прем'єра щодо журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров попросив позбавити журналістів акредитації за "цирк в уряді"

"Якщо були образи з боку журналістів, то це може бути приводом для позбавлення акредитації. Нагадаю, що журналіст - це людина, яка наділена не лише своїми професійними правами, але й обов'язками. Він повинен бути кращим і вищим, аніж пересічні громадяни, так само, як і політик", - наголосила депутат.

Вона вважає, що журналісти спізнилися з акціями, адже побиття жінок уже відбувалося.

"Якщо хтось не пам'ятає, що наша колега Горіна потрапила до лікарні із струсом мозку, хочу нагадати: це було серйозно. Слава Богу, по відношенні до Ольги Сніцарчук такого не було і вона не потребує госпіталізації. Сама від неї відмовилась. Найбільше хвилює, що журналісти сьогодні кричать: "Завтра це може бути донька, жінка чи сестра". Дивує - чому вони не виступили з такими ж плакатами після обкидання депутатів сніжками. Ці сніжки були повні бруду та ще й із льодом. До речі досі жодна людина не була покарана", - нагадала Бондаренко.

Нагадаємо, під час засідання уряду троє журналістів розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!". Кореспондент "Лігабізнесінформ" Наталія Тарасовська розповіла, що акредитації позбавили її, журналіста 5 каналу Ірину Герасимову, кореспондента "Дела" Віру Щербакову, журналістів РБК, Українських новин, "Коммерсанта".

Зараз ви читаєте новину «"Образи з боку журналістів можуть бути приводом для позбавлення акредитації" - "регіоналка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути