Ексклюзиви
четвер, 06 жовтня 2011 11:23

Обмануті інвестори нового "Еліта Центру" вимагають від Януковича розібратися
12

Фото: ФОТО: Ростислав МИСЮКЕВИЧ

Біля Адміністрації президента ошукані інвестори житлового будівництва на проспекті Академіка Глушкова,6 вимагають від президента звернути увагу на ситуацію, що склалался навколо цього будівництва.

503 родини, які вклали кошти у це будівництво залишилися без грошей і без квартир.

Кошти було внесено починаючи з 2005 року, житло мали здати в експлатацію на початку 2007 року. Однак термін завершення будівництва спочатку неодноразово переносився, а в грудні 2008 будівництво було повністю припинено. Наразі його так і не поновили. У 2009 році з'ясувалося, що кошти, необхідні для будівництва, зникли з рахунків. За підрахунками мітингувальників, сумарний внесок інвесторів становить мінімум 500 млн доларів.

16 червня цього року інвестори передали до секретаріату Адміністрації президента колективне звернення щодо ситуації навколо будівництва. Відповіді так і не надійшло.

23 серпня представнику секретаріату Адміністрації було передано звернення, в якому інвестори просили дати доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову утворити при Кабміні робочу групу щодо вирішення проблеми відновлення будівництва. Відповіді знову не надійшло.

Сьогодні інвесторами було подано колективне звернення до президента, в якому просять розглянути всі попередні їхні звернення. Також мітингувальники планують передати окремо зверненя до Азарова. У ньому інвестори просять пояснити щодо результатів роботи комісії, яке 4 липня обіцяло створити міністерство ЖКГ.

Мітингувальники тримають плакати "Будівництво на Глушкова,6 — 503 сімї без квартир і грошей" та "Просимо примусити Максимова добудувати наше житло".

Володимир Максимов є головою закритого акціонерного товариство "ПобутРенБут", яке виступає в ролі забудовника. Мітингувальники зазначають, що Максимов є власником цілої низки інших підприємств та офшорної компанії на Кіпрі. За даними інвесторів, сумарна вартість всіх його активів — становить 520 млн грн. Вони впевнені, що Максимов має всі фінансові можливості для завершення будівництва, але прикриваючусь скрутною економічнобю ситуації в галузі має на меті взагалі не виконувати взяті на себе забовязання.

Мітингувальники у мегафон звернулися до президента Віктора Януковича та попросили його примусити Максимова добудвати їхнє житло: "Пане Янукович! Не допустіть чергової будівельної афери" - виголошують вони в мегафон.

Акція зібрала близько 70 інвесторів.

До них вийшов головний консультант з управління питань звернень громадян, забрав звернення і пообіцяв, що протягом 30 днів вони отримають відповідь на нього.

Наразі мітингувальники попрямували до КМДА. Там вони вимагатимуть від голови КМДА Олександа Попова створеня робочої групи КМДА щодо цього будівництва та проситимуть особистої аудієнції Попова з представниками інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Обмануті інвестори нового "Еліта Центру" вимагають від Януковича розібратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути