пʼятниця, 18 червня 2021 03:15

Обговорили підготовку візиту Зеленського до США

Обговорили підготовку візиту Зеленського до США
Зеленський збирається до США. Фото: Укрінформ

Офіс президента України обговорив з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт і іншими представниками Посольства США в Україні підготовку візиту в США Володимира Зеленського.

Переговори проводив заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець, йдеться на сайті президента України.

Під час зустрічі мова йшла про підготовку двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американського оборонного співробітництва, розвиток проєктів в сфері досліджень і випробувань, надання Україні безпеки допомоги США.

Розпорядження про надання Україні другої частини допомоги в рамках "Ініціативи безпечної допомоги Україні" в розмірі 150 млн дол. має важливе значення для зміцнення української обороноздатності.

Також співрозмовники торкнулися ключових питань реформування сектора безпеки і оборони України. Говорили про вдосконалення системи військового управління, оборонного планування, посилення демократичного цивільного контролю над силами оборони і розподілу повноважень між міністром оборони України і Головнокомандувачем Збройних Сил.

"Зазначені питання планується, серед іншого, врегулювати законопроектом "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування", який обробляється в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки і готується до другого читання у Верховній Раді", - йдеться в повідомленні.

Машовець поінформував американську сторону про хід реформи оборонно-промислового комплексу і підготовки Стратегії розвитку ОПК України до схвалення Радою національної безпеки і оборони. Він зазначив, що змінюється підхід до системи управління об'єктами державної власності в ОПК, кінцевою метою якого є створення двох вертикально-інтегрованих структур - державних керівних холдингових компаній. В результаті реформування український ОПК має стати більш ефективним, прозорим і відкритим для міжнародного співробітництва, в тому числі і США.

Зі свого боку Бріттані Стюарт розповіла про роботу, яку проводить американське посольство з підготовки до візиту Володимира Зеленського в США, і запевнила у незмінній підтримці українського сектора безпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський роздратований: ЗМІ довідались про конфлікт президента з Кличком

США не будуть скасовувати або послаблювати санкції проти Росії, введених через агресію проти України. Президент США Джо Байден сказав про це президенту РФ Володимиру Путіну під час саміту в Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Обговорили підготовку візиту Зеленського до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути