Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 10:09

Зеленський роздратований: ЗМІ довідались про конфлікт президента з Кличком

Зеленський роздратований: ЗМІ довідались про конфлікт президента з Кличком
Піар-активність Кличка дратує Офіс президента Зеленського. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський роздратований, мер Києва Віталій Кличко "втратив чутливість" до побажань Банкової. Про це пишуть журналісти "Української правди".

Президентська партія "Слуга народу" не висунула на виборах мера столиці хоч більш-менш притомну кандидатуру. Чим прямо допомогла Кличку обратись в першому турі, йдеться в публікації.

Але замість того, щоб "оцінити" жест президента і співпрацювати далі, переобраний мер відчув свою силу.

"Слуги" хотіли свого секретаря Київради. Це було для них принципово, по суті, друга людина. Доходило до погроз. Але Кличко відбився і не дав. Не дав, тому що також на цю посаду претендувала ЄС, яка мала стільки ж голосів у Раді, як і УДАР – по 31. "Слуги" посіли лише п'яте місце, тому інші партії не погодилися б на їхню кандидатуру", – розповідає наближений до Кличка депутат Київради.

"В Київраді "зелені" вибили собі місце глави бюджетної комісії. Але Віталік назасовував туди стільки своїх і лівих людей, що "слуги" нічого там не можуть зробити. І вони бігають на Банкову скаржитись, що от їх ображають. А всі ці київські "рішали" дивляться на них, як на дітей", – пояснює один зі співрозмовників видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрання прокурора САП: члени комісії пов'язані з підозрюваним у хабарництві Татаровим

Президента дратує те, що в столиці хочуть створити виконкоми, які, по суті, переберуть усі виконавчі повноваження КМДА і будуть підпорядковані Київраді, а не президенту.

"Цей Віталік сам нічого не робить, і нам не дає зробити. У Києві нічого не міняється", – роздратовано стверджує один зі співрозмовників з оточення президента.

Ще одна річ, яка дратує Офіс президента – піар-активність Кличка. Станом на зараз київський мер не є і не може бути конкурентом Зеленського в президентських перегонах. Але не факт, що так само буде під час походу Зеленського на другий термін 2024 року.

У рейтингах довіри Кличко завжди в лідерах, часом навіть обходить за цим показником самого Зеленського.

З Кличком у свій короткий і перевантажений візит провели дві зустрічі – спочатку в готелі Hyatt, а потім у посольстві – держсекретар США Ентоні Блінкен і його заступниця Вікторія Нуланд. Цей факт, за даними співрозмовників у Київраді, викликав неабияке роздратування в Офісі президента.

За даними видання, стратегічно за "кошмаром" оточення Кличка наглядає керівник ОП Андрій Єрмак. Юридичний супровід ситуації здійснює фігурант корупційної справи НАБУ заступник Єрмака Олег Татаров.

На Банковій, де він все ще продовжує працювати, попри всі звинувачення, Татаров досі курує весь правоохоронний блок.

На заступника керівника ОП Кирила Тимошенка покладено завдання пошуку кандидатів на посаду голови КМДА, а що ще важливіше – знайти шляхи, як звідти забрати Кличка.

Минулого тижня прокуратура повідомила, що спільно з СБУ провела обшуки в учасників злочинної групи, які спільно з чиновниками КМДА організували вимагання та отримання коштів із суб'єктів господарювання за незаконну оренду торгових точок у центральних районах столиці.

Також обшуки проводилися в "Київавтодорі".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський роздратований: ЗМІ довідались про конфлікт президента з Кличком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути