Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2019 16:18

Обговорили Донбас та співпрацю: Зеленський зустрівся із очільниками європейських держав

Обговорили Донбас та співпрацю: Зеленський зустрівся із очільниками європейських держав
Зеленський поїхав у Польщу з офіційним візитом. Фото: UA|TV

Президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з президентом Литви Гітанасом Науседою. Під час візиту до Польщі чоловіки обговорили економічну та інвестиційну співпрацю.

Зеленський запросив Науседу відвідати інвестиційний форум в Маріуполі та запропонував взяти участь у процесі відновлення Донбасу, повідомляють на сайті глави держави.

Також цього дня Володимир Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністром Королівства Бельгія Шарлем Мішелем. Він подякував бельгійцю за допомогу держави у реабілітації ветеранів війни на Донбасі.

Шарль Мішель позитивно оцінив відновлення переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України в рамках Нормандського формату. Підтримав прагнення української влади активізувати боротьбу з корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про зустріч з Трампом: Ми не будемо йти з простягнутою рукою

"Ми справді впроваджуватимемо реформи. Ми обрали європейський шлях. Ми впевнені, що з вашою допомогою, із залученням інвестицій і фахівців досягнемо успіху", - зазначив Володимир Зеленський.

Зустрічі представників держав відбувалася у межах меморіальних заходів до 80 роковин початку Другої світової війни, що проходять у польській столиці Варшаві. Зеленський приїхав в переддень. Уже зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою, Грузії Саломе Зурабішвілі та польськими політиками Станіславом Карчевським і Матеушем Моравецьким. У планах Зеленського спілкування із представниками бізнесу та українськими студентами у Польщі.

1 вересня 80 років тому почалась Друга світова війна. ЇЇ називають найкривавішою та наймасштабнішою в історії людства. Того дня на територію Польщі увійшло близько 1,5 млн німецьких солдат. Вторгнення відбувалося вздовж майже усього польського кордону за активної підтримки авіації та артилерії



Зараз ви читаєте новину «Обговорили Донбас та співпрацю: Зеленський зустрівся із очільниками європейських держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути