неділя, 01 вересня 2019 05:24

Зеленський про зустріч з Трампом: Ми не будемо йти з простягнутою рукою

Зеленський про зустріч з Трампом: Ми не будемо йти з простягнутою рукою
Зеленський розповів, про що хоче говорити з Трампом. Фото: Today.ua

Економічне співробітництво між Україною і США буде однією з ключових тем майбутньої зустрічі Володимира Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

"Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Ну, є ще питання міжнародних відносин, питання рішення щодо припинення війни. Ми очікуємо їхньої підтримки. Але вони відверто підтримують", - заявив Зеленський в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Він наголосив, що США є стратегічним партнером України в багатьох галузях, особливо в енергетиці, безпеці енергетичного комплексу, оборонно-промисловому комплексі.

"Президентам потрібно зустрітися, познайомитися, подивитися у вічі. Сказати, що їх цікавить у країні. Ми скажемо, що нам потрібно від них. Ми не будемо з простягнутою рукою до них (йти). Ні. Ми говоримо: ось, ми пропонуємо – інвестуйте в країну. Нам потрібні більш дешеві гроші", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу нецікаво говорити з пішаком-Зеленським, якщо може контактувати з ферзем-Путіним

При цьому він зазначив, що Україна працюватиме над посиленням довіри до правоохоронної системи.

"Ми повинні бути незалежною і сильною країною і пишатися нею. Їхати і просто сказати: "Будь ласка, ви така велика країна, дайте нам трошки грошей, ми вас будемо підтримувати" – ні. Ми нормальна країна. У нас просто йде війна. Ми сильна країна, і у нас дуже хороші люди, тому давайте разом працювати. У вас є зацікавленість в економіці, підприємствах України, нашій землі, енергетичному комплексі. Давайте гроші. Інвестуйте", - заявив президент України.

Раніше очікувалося, що президент США Дональд Трамп зустрінеться з українським лідером Володимиром Зеленським 1 вересня у Варшаві. Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що під час зустрічі у Варшаві лідери підпишуть низку документів.

Однак Трамп скасував візит до Варшави у зв'язку з наближенням до Америки сильного урагану "Доріан".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про зустріч з Трампом: Ми не будемо йти з простягнутою рукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути