понеділок, 20 серпня 2012 12:20

Об'єднана опозиція збирається позиватись до Януковича у Європейський суд з прав людини

Об'єднана опозиція збирається позиватись до Януковича у Європейський суд з прав людини
Фото: kievskaya.com.ua

Перший етап усунення президента Віктора Януковича від влади почав реалізовуватися.

Про це на прес-конференції у Києві сказав Арсеній Яценюк.

"Об'єднана опозиція подала позов до Вищого адміністративного суду і до цього позову приєдналися більше 309 тисяч українців. Це не просто збір підписів. Люди залишили свої прізвища, адреси, паспортні дані - це люди, які не бояться Януковича. І ці люди, які стали на бік Об'єднаної опозиції у питанні усунення Януковича від влади, - наголосив він. - Україна повинна бути незалежною від режиму Януковича. І ми, як Об'єднана опозиція, ставимо однією з цілей усунення його від влади".

Яценюк наголосив, що Об'єднана опозиція може звернутися із цим позовом і до Європейського суду з прав людини.

"Ми сьогодні усвідомлюємо, що суд контролюється Януковичем. Бо саме він призначав сотні суддів до всіх судових інстанцій. Але ми впевнені в тому, що наш похід проти Януковича обмежиться не тільки українським судом. Якщо усі українські суди будуть зволікати з розглядом питання, звичайно, ми звернемося до Європейського суду з прав людини. Тому, що порушені права 45 мільйонів українців. І ці права порушені безпосередньо чинним президентом Януковичем", - розповів політик.

Яценюк також наголосив, що у новому парламенті, коли буде сформована нова демократична більшість буде створена спеціальна тимчасова слідча комісія з питань імпічмента Януковичу.

"Ми зараз сформували чіткі юридичні підстави для того, щоб усунути президента. Ми очікуємо на те, що українські судді будуть вірні тільки українському закону і українській Конституції", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція збирається позиватись до Януковича у Європейський суд з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути