четвер, 26 липня 2012 22:00

"Нунсівець": Янукович об'єднав Україну - його ненавидять на Сході та Заході

"Нунсівець": Янукович об'єднав Україну - його ненавидять на Сході та Заході
Андрій Парубій розповів про перспективи ухвалення "мовного" законопроекту. Фото: zz.te.ua

Народний депутат від "Нашої України — Народної Самооборони" Андрій Парубій розповів про перспективи ухвалення "мовного" законопроекту.

"Дуже широко йшла інформація, що 31 липня буде позачергова сесія й переоберуть голову. Конституційний суд за три дні дає рішення, на підставі якого мали би провести позачергову сесію... Ніби-то знайшли механізми Литвина переконати в тому, щоб він підписав. Шантажувати Литвина можуть і кримінальнимим справами по Гонгадзе, і величезними субвенціями, які виділені на його округ. Уряд може їх пустити, а може й не пустити. Тобто механізми впливу є, питання в тому, чи піддасться на них Литвин. Нічого не можна передбачити. Це питання заховане у 28 жовтні. Все, що вони понаприймали, буде змога відмінити, - заявив Парубій під час прес-конференції у Черкасах. - Дзвінок Путіна до Януковича і їхнє лобі активізовується. Президент зволікає, тому що мовний закопроект дає рейтинг Партії регіонів, але особистий рейтинг Януковича садить. Там ще йде своя внутрішня боротьба. Заступник голови фракції Рибак заявив, що до вересня вони вже не будуть повертатися до "мовного" законопроекту. Отже, у них всередині немає чіткої концепції, що з тим робити".

На думку нардепа, мовне питання розкручують політтехнологи з Кремля.

"Розколи в Україні — постійна практика Росії. Недаремно дружина Путіна сказала, що Росія закінчується там, де закінчується російська мова. Це зовнішнє вторгнення, яке роблять через Януковича. Це справді передвиборча технологія, бо Янукович об'єднав всю Україну: його ненавидять на Сході і на Заході. І в Донецьку до нього більше недовіри, ніж довіри. Якби не громадський спротив, усе було б підписано, а коли вони побачили, що в Литвина в окрузі проблеми починаються, хоч він там валить і валить мільйони, то почали відходити назад", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець": Янукович об'єднав Україну - його ненавидять на Сході та Заході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути