понеділок, 15 вересня 2008 14:44

НУНС втратить "золоту акцію", якщо Литвин погодиться на коаліцію

У разі можливого приєднання до демократичної коаліції Блоку Литвина, пропрезидентська сила НУНС втрачає статус "золотої акції" і вимушена буде обговорювати наново умови співпраці і кадрові рішення.

Так прокоментував інформацію про розширення коаліції за рахунок Блоку Литвина заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

Голобуцький відзначив, що, перш за все, варто відзначити, що розширення коаліції за рахунок Блоку Литвина - це не механічний процес.

"Всім учасникам переговорів доведеться наново обговорювати умови створення і кадрові перспективи. При цьому варто розуміти, що роль блоку НУНС істотно зменшується і т.з. "золота акція" все-таки переходить до Блоку Литвина", - підкреслив політолог.

В цей же час, за його словами, перерозподіл зон відповідальності здійснюватиметься пропорційно, що позначає більшою мірою "кадрові втрати саме блоку НУНС".

На думку Голобуцького, гіпотетичне приєднання Блоку Литвина істотним чином підтримає позицію БЮТ і фактично легітимізує всі голосування БЮТ і Партії регіонів.

"Приєднання Блоку Литвина до коаліції варто розцінювати як стратегічну підтримку Тимошенко, яка фактично отримала черговий рівень ідеологічної легітимізації своїм рішенням і нинішньому рівню політичної комунікації. До того ж, знімаються питання щодо результативного голосування БЮТ і Партії регіонів", - підсумував експерт.

Сьогодні лідер Блоку Литвина Володимир Литвин підтвердив інформацію про проведення переговорів щодо створення нової коаліції у форматі БЮТ, "Нашої України" і Блоку Литвина.

"Зараз проходять консультації", - відзначив він.

В той же час, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що його політсила не перебуває в переговорному процесі щодо створення нової коаліції, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «НУНС втратить "золоту акцію", якщо Литвин погодиться на коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути