вівторок, 06 липня 2010 13:46

НУ-НС погрожує вивести людей, якщо Янукович оголосить референдум

НУ-НС погрожує вивести людей, якщо Янукович оголосить референдум

Депутат Олесь Доній називає намір фракції Партії регіонів провести референдум стосовно повернення до Конституції 2004 року інструментом узурпації влади.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я пропонував ще кілька років тому ввести мораторій на проведення референдумів, бо вважаю, що проведення референдумів буде сприяти загостренню політичної кризи та поглибленню протистоянь. Тобто Україні потрібно вчитися будувати парламентську демократію, хоча з цим як ми бачимо у нас дуже важко. І депутати, які б мали б бути виразниками інтересів суспільства нажаль порушують Конституцію", - сказав Доній

Він також переконаний, що референдум буде використано владою як інструмент маніпуляції

"Референдум буде використано для чергової маніпуляції з боку влади, яка в будь-який спосіб намагається продавлювати вигідні для неї, а не суспільства рішення", - переконаний депутат.

На підтвердження своїх слід Доній навів ухвалений у першому читанні закон про місцеві вибори, який за його словами свідчить, що "ні про яку демократію, баланс між політичними силами не йдеться".

"Аналогічно, під тотальним контролем влади пропонується провести референдум. Звичайно ж, ніякої довіри до його результатів таких референдумів не може бути", - зауважив депутат.

Він також не виключив, що опозиція вдасться до масових акцій протесту в разі, якщо Янукович оголосить про проведення референдуму про скасування реформи 2004 року.

"В будь-якому разі дії опозиції будуть скоординовані", - резюмував Доній.

Нагадаємо, що 6 липня, виступаючи на засіданні Ради, лідер парламентський "регіоналів" Олександр Єфремов не виключив проведення референдуми щодо скасування змін до Конституції.

За його словами, у 2004 році відбулася "антиреформа".

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС погрожує вивести людей, якщо Янукович оголосить референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути