вівторок, 06 липня 2010 13:31

Автор Конституції проти референдуму

Автор Конституції проти референдуму

Народний депутат із НУ-НС Іван Заєць виступає проти прийняття Конституції на всеукраїнському референдумі.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я вважаю, що ця Конституція має великий, невичерпаний потенціал. Якщо мова йде про якісь покращення, то вони мають робитися адресно і стосуватися тільки самої організації влади. Це можна зробити у Верховній Раді. Коли мова йде про референдум, це означає, що хочуть використати народ для узурпації влади в одних руках. Це така димова завіса", - зауважив Заєць.

За його словами, Партія регіонів демонструє непослідовну політику. "Бо саме вони разом із комуністами і "литвинівцями" були основними суб'єктами прийняття змін до Конституції у 2004 році. Їхня думка була зрозумілою, тому що тоді вони хотіли обмежити повноваження президента. Бо було зрозуміло, що главою держави стане людина із демократичного табору", - пояснив депутат.

"Якщо вони хочуть прийняти Конституцію через референдум – це знову ж таки порушення Основного Закону. Я був одним із розробників цієї Конституції. Ми її виписали так, що новою замінити не можна", - зазначив "нунсівець".

Нагадаємо, Партія регіонів хоче "виправити наслідки" конституційної реформи 2004 року. Про це з парламентської трибуни заявив лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов.

"Нам треба виправити наслідки антиреформи Конституції, поспішно проведеної у 2004 році, яка розбалансувала державний механізм. Думаю, з цих питань ми зобов"язані радитися з народом", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Автор Конституції проти референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути