вівторок, 06 липня 2010 13:17

БЮТ визнав, що не зможе зупинити конституційну ідею ПР

БЮТ визнав, що не зможе зупинити конституційну ідею ПР

БЮТ проти збільшення повноважень президента через перегляд конституційної реформи 2004 року.

"Ми знали, що Янукович буде концентрувати владу аж до узурпації окремих її напрямків, зокрема, на місцевому рівні. Однак країна не може бути демократичною без системи противаги і протидії. Не можна, щоб усіма гілками влади керувала одна людина - президент", - сказав у коментарі Gazeta.ua Володимир Бондаренко.

За словами бютівця, сьогодні через Вищу раду юстиції Янукович керує судами, а через Кабмін - виконавчою гілкою влади, немаючи на це повноважень. "Для того, щоб дати президенту конституційні повноваження треба відпрацювати систему противаг, - зауважив Бондаренко.

- Наприклад, у Штатах президент - повноцінний, але там є Конгрес і Сенат. І вони можуть протидіяти певним речам. І там усталена демократія. У нас же надзвичайно небезпечна концентрація влади в одних руках, яка може призвести до фактичного знищення самої країни".

Водночас нардеп сумнівається у тому, що БЮТ зможе запобігти перегляду Конституції.

"БЮТ протидіятиме цьому методами переконання, блокування. Але я не думаю, що це є ефективні методи. Адже у влади є більшість сфоромована за гроші, посади або за певні преференції. Тому сьогодні ми знаходимося на етапі розвалу держави", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, що сьогодні лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів хоче "виправити наслідки" конституційної реформи 2004 року. "Думаю, з цих питань ми зобов"язані радитися з народом", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ визнав, що не зможе зупинити конституційну ідею ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути