вівторок, 08 червня 2010 10:39

РФ вимагає від України провести референдум по НАТО

РФ вимагає від України провести референдум по НАТО

Для зняття з порядку денного питання про членство України в НАТО необхідно провести референдум.

Про це під час круглого столу "Україна і Росія: нова взаємодія" заявив перший заступник голови Держдуми РФ Костянтин Затулін.

За його словами, такий референдум дозволить зняти це питання на багато років вперед.

"Ми відзначаємо той факт, що ухвалено в першому читанні закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики. І коли йдеться про зовнішньополітичне позиціонування України, в цьому законі більш немає ірраціонального прагнення що б то не було вступити до Північноатлантичного Альянсу, але хіба не більш послідовно було б провести не просто голосування у Верховній Раді, а референдум, щоб закрити це питання не тільки для нинішнього складу Верховної Ради, але й на багато років вперед", - сказав Затулін.

3 червня ц.р. Верховна Рада прийняла за основу запропонований президентом Віктором Януковичем проект закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики".

У своєму законопроекті глава держави пропонує виключити із законодавства норми, за якими держава інтегрується в євроатлантичний простір безпеки і хоче набути членство в НАТО.

Також Президент пропонує визначити пріоритетною засадою зовнішньої політики набуття нашою державою членства в Європейському Союзі.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «РФ вимагає від України провести референдум по НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути