пʼятниця, 19 березня 2010 13:50

Затулін у Донецьку розповів, як українцям жити за Януковича

Затулін у Донецьку розповів, як українцям жити за Януковича

Депутат Держдуми РФ і директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін заявив, що Росія повинна допомогти Україні після тривалої перерви у відносинах двох держав.

Про це він повідомив сьогодні в Донецьку в рамках конференції "Російсько-українські відносини в нових політичних умовах".

"Мені надзвичайно приємно тут опинитися після невеликої перерви, яка дуже затягнулася. Сьогодні Україна балансує на межі дефолта. Якщо ще не за межею. Нависає величезна кількість не виплачених зобов"язань. Грошей в казні немає", - сказав він.

В той же час, за його словами, попередники нинішнього уряду не соромилися запускати руку в держкишеню.

"Якщо тільки охорона Юлії Володимирівни складалася з 180 осіб, як мені сказав сьогодні вранці Азаров, то можете собі уявити, тут для себе державних грошей ніхто не жалів. Тому влада перейшла до ідейних політиків колишнього режиму. Підірвана довіра до інститутів держави і до всіх гілок влади без виключення. Бо видовище блокування трибун - не те, яке додає довіри до парламентаризму. Навіть церкву намагалися скомпрометувати, втручалися у внутрішньоцерковні справи, пояснюючи якою повинна бути церква в Україні", - відзначив Затулін.

Депутат Держдуми повідомив, що співчуття Росії на боці нової української влади.

"Якщо хочете, можете назвати це втручанням в справи України. Ми б дуже хотіли допомогти Греції, але у нас є на сьогодні історичне завдання допомогти Україні. У чому вони (Тимошенко, Ющенко - ред.) досягли успіху, так це в промиванні мізків - чому підтвердження - винищування міністра освіти наступного дня після призначення. Інакше як яскраво вираженою ксенофобією цю кампанію не назвеш. І це вже не тільки Дмитра Табачника стосується, але і всіх, хто має нещастя говорити на іншій мові", - підкреслив він.

Затулін вважає, що потрібно зрозуміти: хто платить, той і замовляє музику.

"Західним регіонам треба це зрозуміти. Культурні запити тих, хто оплачує музику, повинні бути задоволені нарешті. Східні регіони довго платили за музику, яку вони не замовляли. Навряд чи Україна прокинеться рано вранці в нових умовах, але повинна бути якась дорожня карта. Україні потрібна федеральна реформа", - додав він.

За Ющенка Затуліну двічі забороняли в"їзд до України, він був персоною нон-грата.

Зараз ви читаєте новину «Затулін у Донецьку розповів, як українцям жити за Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1377

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути