пʼятниця, 28 грудня 2012 20:09

Новий уряд на чолі з Арбузовим може бути вже у травні-червні - експерт

Новий уряд на чолі з Арбузовим може бути вже у травні-червні - експерт
Володимир Фесенко: Арбузова поки поставили повчитися керуванню у Азарова. Фото: glavcom.ua

Новий уряд на чолі з Сергієм Арбузовим можуть призначити вже у травні-червні наступного року. Про це сказав політолог Володимир Фесенко.

Він переконаний, що призначення голови Нацбанку Сергія Арбузова першим віце-прем'єром стало однією з головних політичних подій грудня, чи й навіть року.

"Це призначення, за оцінками багатьох експертів, означає, що нас через деякий час чекає новий прем'єр-міністр. І останнє інтерв'ю Азарова хоч і опосередковано, але це підтверджує. Арбузова, певним чином, відрядили на стажування, на навчання, переймати досвід Миколи Яновича, вчитися, як керувати економікою та соціальною сферою у ручному режимі. І як тільки він буде готовий психологічно взяти кермо у свої руки — відбудеться формальна зміна керманича уряду", - переконаний Фесенко.

Говорячи про те, коли це може відбутися, політолог наголосив, що це залежатиме від кількох факторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився журналістам: уряд стримав економіку від падіння

"Враховуючи той факт, що свого часу так само Сергій Арбузов стажувався, але на посаді заступника голови Національному банку, то тоді він довго не чекав. З іншого боку, треба враховувати певні цикли роботи Верховної Ради. Ми вже побачили досить конфліктний початок роботи нового парламенту. Тому не виключаю, що час від часу парламентські конфлікти також можуть відбуватися", - пояснив він.

Так зокрема, на думку Фесенка, ці конфлікти може спричинити питання зовнішньої політики України.

"Конфліктність у парламенті можуть посилити зовнішні політичні події: на перший квартал заплановано візит Януковича до Москви і хто знає, що там може підписуватися. Якщо там буде щось, пов'язане з Митним союзом, то це може викликати серйозне протистояння у Раді", - підкреслив він.

Експерт додав: "Також треба враховувати, що найбільш гаряча пора — це осінь. Натомість найбільш спокійний період в роботі Верховної Ради і взагалі в українській політиці — це кінець весни, початок літа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров не приховує, що Арбузов може стати його наступником

"Тому ризикну припустити, що краще процедурно, політично змінювати прем'єр-міністра, щоби його спокійно затвердили у Верховній Раді, десь з травня до початку липня. Бо восени ніхто не знає, що буде, якою буде соціально-економічна ситуація і взагалі що може відбуватися", - підсумував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд на чолі з Арбузовим може бути вже у травні-червні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути