неділя, 02 грудня 2012 09:23

"Новий Податковий кодекс - геноцид проти середнього бізнесу, а отже, середнього класу"

"Новий Податковий кодекс - геноцид проти середнього бізнесу, а отже, середнього класу"
Найпростіший шлях на сьогодні – скасувати податок на додану вартість і запровадити податок на продаж, зауважує Петро Сабашук Фото: texty.org.ua

В країні триває величезна атака на середній бізнес. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив народний депутат 4-го скликання, підприємець Петро Сабашук.

"Після ухвалення нового Податкового кодексу, податками та штрафними санкціями нас просто душать. Вичавлюють гроші до останньої копійки. Це – геноцид проти середнього бізнесу, а отже, середнього класу. Нам дістався найдошкульніший удар. Якщо банк для великого підприємства робить кредитну ставку 2–3 відсотки, то для середнього – 25. Я бізнесом займаюся вже близько 30 років, але такого не бачив із 1994-го", - наголосив він.

За словами підприємця, ситуація склалася патова.

"Найпростіший шлях на сьогодні – скасувати податок на додану вартість і запровадити податок на продаж. Тоді наші гіганти перестануть одержувати надприбутки з ПДВ, які не до бюджету йдуть, а до них. Інакше урядові просто не буде звідки брати кошти", - зауважив Сабашук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава визнала, що не може відшкодувати бізнесу ПДВ - експерт

Думки інших експерті, що може зробити уряд для порятунку економіки, читайте у журналі "Країна" № 46 (149) за 29 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Новий Податковий кодекс - геноцид проти середнього бізнесу, а отже, середнього класу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути