пʼятниця, 30 листопада 2012 16:05

Дії Азарова схожі на диверсію проти економіки - експерт

Дії Азарова схожі на диверсію проти економіки - експерт
Фото: kontrakty.ua

Золотовалютні резерви Національного банку України (НБУ) за рік скоротилися на $10,7 млрд до $29 млрд.

Щоб наповнити резерви, уряд і регулятор запропонували встановити 15-відсоткове відрахування у Пенсійний фонд при продажу іноземної валюти, комісію за переказ іноземної валюти з-за кордону в Україну.

"Уряд Юлії Тимошенко професійніше діяв під час кризи 2008 року, він продавав держпідприємства, скорочував витрати, щоб утримати курс гривні. Але для населення різних податків не придумував, не обмежував купівлю доларі. Малий і середній бізнес не обтяжував незрозумілими податками, як робить теперішній Кабмін Миколи Азарова", - вважає економіст, колишній голова Фонду держмайна Олександр Бондар.

Дії теперішнього уряду нагадали йому внутрішні диверсії, спрямовані на руйнацію української економіки.

"Інакше, як диверсіями, це важко назвати. Через прийнятий 2010 року Податковий кодекс багато бізнесменів пішло в тінь, малий бізнес неспроможний витримати такі податки. Інколи здається, що прем'єр виконував завдання іноземних спецслужб по знищенню малого бізнесу як класу. Те саме можна сказати й про пенсійну реформу. Вона не вирішила жодної проблеми. Жінкам зробили мінімальний стаж 35 років замість 25. Тепер при виході на пенсію вони фізично не зможуть заробити 10 років додаткового стажу. Можна б вважати, що уряд на чолі з Азаровим хоче таким чином збільшити надходження для бюджету, але чомусь тоді надмірними податками обкладаються іноземні підприємства, які створюють у нас робочі місця, налагоджують виробництво", - зазначив Бондар.

Цього місяця китайський авомобілеворобник Geely зупиняє випуск своїх автомобілів у Кременчуці й налагоджує їхнє виробництво у Білорусі, бо українська влада не підтримує таких проектів.

"Від нас йдуть не тільки китайські, а й російські інвестори. Вони відмовляються від "Луганськтепловозу". Створені такі умови, що тут всім працювати невигідно. Закрадається питання: може, такі дії зумисні й вони пов'язані із ненавистю до всього українського. Адже прем'єр-міністр Микола Азаров не вміє розмовляти українською мовою, хоча живе в Україні з 1985 року. Він коверкає слова. Я вірю, що він дійсно не може її вивчити, бо коли ти щось дійсно ненавидиш, то ти не можеш це вивчити. Він вороже ставиться до української, для нього, росіянина, вона чужа і незрозуміла. Ці всі факти свідчать про дії уряду як диверсії проти України. Але я оптиміст і все ж таки вірю, що їхні дії просто непрофесійні", - підсумував Бондар.

Зараз ви читаєте новину «Дії Азарова схожі на диверсію проти економіки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути