середа, 03 серпня 2016 10:26

Новація від Міністерства охорони здоров'я: консультація з лікарем по телефону

Новація від Міністерства охорони здоров'я: консультація з лікарем по телефону

Міністерство охорони здоров'я планує відкрити кол-центр, де можна буде отримати консультацію лікаря замість виклику додому швидкої допомоги.

Про це в інтерв'ю "Lb.ua" сказала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Минулого року в Україні було понад 9 млн викликів швидкої допомоги. І тільки 2,5 млн пацієнтів з тих, кому викликали "швидку", ушпиталили. Решті або надали допомогу, або "швидка" їм була насправді не потрібна. Тому ми хочемо організувати кол-центр, куди могли б дзвонити люди і консультуватися з лікарями замість того, щоб одразу викликати "швидку". Розраховуємо на те, що в багатьох випадках порада лікаря телефоном допоможе вирішити проблему, і "швидка" не знадобиться", - розповіла вона.

При цьому Супрун має намір організувати курси з надання першої допомоги, на яких навчатимуть поліцейських і пожежників.

"Щоб будь-хто міг підійти до поліцейського або пожежника та попросити про допомогу. Або якщо поліція чи пожежники першими опиняться на місці подій, де хтось постраждав, вони зможуть швидко надати першу допомогу - це дуже важливо і часто від цього залежить людське життя. Також плануємо попрацювати з екіпажами "швидких" і бригад екстреної допомоги, щоб підвищити їхню кваліфікацію та рівень знань. І з персоналом у лікарнях, куди "швидка" привозить пацієнтів", - сказала в. о. міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ хоче провести засідання щодо ситуації з вакцинацією

Нагадаємо, 27 липня Кабінет міністрів призначив волонтерку Уляну Супрун на посаду виконуючої обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я. Супрун за фахом - лікар. Народилася у США. За походженням - українка. Разом із чоловіком Марком Супруном під час Революції гідності переїхала в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Новація від Міністерства охорони здоров'я: консультація з лікарем по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути