вівторок, 21 серпня 2012 01:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ніяких ілюзій щодо сьогоднішнього засідання суду в нас немає – Власенко

Ніяких ілюзій щодо сьогоднішнього засідання суду в нас немає – Власенко
Власенко: "Ми кажемо, покажіть документ, який підписала Тимошенко, а нам відповідають, що в матеріалах справи його немає". Фото: ukr.obozrevatel.com

Ситуація з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко повністю й тотально контрольована Адміністрацією президента, тому в її захисту ніяких ілюзій щодо сьогоднішнього засідання суду немає.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав правозахисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Сьогодні у Вищому спеціалізованому суді закінчується, я сподіваюся, слухання касації в справі Юлії Тимошенко. У нас було ще засідання в четвер, – говорить він. – Якихось ілюзій щодо цього в нас немає. Ситуація повністю й тотально контрольована Адміністрацією президента. Хоча ані прокурор, ані представник НАК "Нафтогазу" не могли взагалі нічого сказати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" очікують на відмову у касаційній скарзі Тимошенко

Адвокат нагадав, що Юлію Тимошенко обвинувачують у тому, що вона нібито підписала документ під назвою "Директива".

"Ми кажемо, покажіть документ, який підписала Тимошенко. Нам відповідають, що в матеріалах справи його немає. При цьому вони пишуть, що вона особисто поставила на ньому печатку Кабміну. У матеріалах справи лежать покази представника Секретаріату Кабміну, який каже, що він ставив печатки на всі документи й печатка ніколи не виходила з кімнати такої-то Кабінету Міністрів. І жоден прем'єр ніколи не тримав її в руках, включаючи Юлію Тимошенко", – пояснив Власенко.

"У нас у вироку написано, що ці директиви мав затвердити Кабмін. При цьому є лист міністра юстиції Лавриновича, в якому чітко розписано, що, згідно з законом, ніякий Кабмін не те, що не міг, а повноважень не мав затверджувати такі директиви", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ніяких ілюзій щодо сьогоднішнього засідання суду в нас немає – Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути