понеділок, 20 серпня 2012 12:28

Опозиція підготувала для Вищого адмінсуду "список злочинів Януковича"

Опозиція підготувала для Вищого адмінсуду "список злочинів Януковича"
Арсеній Яценюк вважає, що Янукович незаконно призначив прем'єр-міністра Азарова. Фото: job-sbu.org

Об'єднана опозиція у позові до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з приводу відставки президента Віктора Януковича записала злочини, які вчинив чинний глава держави.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні під час прес-конференції сказав лідер опозиції Арсеній Яценюк.

"Цей позов - це перелік злочинів проти Української держави, які вчинив президент Янукович. Він порушив українську Конституції і не виконав жодної функції, яка покладена на нього як на гаранта прав і свобод українців", - сказав Яценюк.

Так, Об'єднана опозиція вважає злочинами підписання Януковичем пенсійної реформи та підвищення пенсійного віку, підписання ним Податкового кодексу та Закону про засади державної мовної політики.

"Президент незаконно призначив прем'єр-міністра Азарова і весь склад Кабміну. Тиснув на суддів Конституційного суду України, і у нас є свідчення одного з суддів КСУ, який заявив, що на нього тиснули в момент прийняття рішення щодо повернення до старої Конституції. Особисто під наглядом Януковича формувалась парламентська більшість з порушенням Конституції. Янукович призначив десятки керівників вищих державних органів з порушенням закону", - додав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пашинський: Для мене питання життя і смерті - подолати Януковича

Політик наголосив, що Об'єднана опозиція зібрала весь перелік злочинів президента і звертається до ВАСУ з вимогою визнати дії Януковича протиправними.

Яценюк підкреслив, що це тільки перший етап акції щодо усунення Януковича від влади і вона триватиме до виконання цієї вимоги.

Позов до суду підписав одноосібно сам Яценюк. Але підкреслив, що першою, хто підписався під цим позовом, була колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, за місяць опозиція зібрала більше 300 тисяч підписів за відставку Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція підготувала для Вищого адмінсуду "список злочинів Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути