Ексклюзиви
субота, 18 серпня 2012 16:35

Опозиція хоче запроторити "кнопкодавів" за ґрати

Опозиція хоче запроторити "кнопкодавів" за ґрати
Андрій Парубій заявив, що опозиція ініціює запровадження кримінальної відповідальності за голосування чужою карткою. Фото: parubiy.org

Опозиція ініціює запровадження кримінальної відповідальності для народних депутатів України за голосування чужою карткою і вже підготувала відповідний законопроект. Про це депутат Верховної Ради Андрій Парубій заявив у суботу на Дніпропетровщині.

"Так є за кордоном. Цей законопроект не є винятковим, нашим. Ми взяли за основу те, що є в європейських державах, де справді написано на карточці депутата, що голосування за іншу людину тягне кримінальну відповідальність", – сказав він "Радіо Свобода".

Водночас народний депутат не уточнив, яке саме покарання передбачатиметься для "кнопкодавів".

Парубій також зазначив, що у Верховній Раді ще три роки тому встановлена система для голосування, яка унеможливлює голосування за іншу особу, однак ця система так і не запрацювала.

"Вже зараз у Верховній Раді біля кожного робочого місця є система голосування, яка передбачає тільки особисте голосування. І фактично, якщо ми запровадимо її, навіть не буде необхідності вводити кримінальну відповідальність, бо власне ця система не передбачає голосування за інших депутатів. Це вирішить проблему", – сказав Парубій.

У парламенті Чехії за голосування чужою карткою депутатів карають штрафами, за цим стежить парламенський Комітет з питань регламенту і депутатської етики.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче запроторити "кнопкодавів" за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути