вівторок, 31 липня 2012 21:30

Чечетов про кнопкодавство: я бачив парламенти, де сидять лише двоє

Чечетов про кнопкодавство: я бачив парламенти, де сидять лише двоє
Михайло Чечетов: Я був в багатьох парламентах світу і дивувався. Фото: obozrevatel.com

У деяких країнах на засіданнях парламенту присутні лише кілька депутатів, при цьому це не порушує норм демократії.

Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у ефірі "Ера-FM", розповідаючи, чому в Верховній Раді депутати голосують за свої колег.

"Я був в багатьох парламентах світу і дивувався, коли сидить у парламенті дві людини, виступають і заздалегідь знають результат", - сказав він.

У свою чергу, народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Гримчак заявив, що голосуючи за свої колег, народні обранці порушують Конституцію.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На позачерговій сесії ВР "кнопкодавам" потай видавали картки

"Згідно з Конституцією, кожен депутат голосує окремо. Пан Чечетов у нас - велика людина, "диригент" парламенту. Причому, раніше були "диригенти", котрі диригували мовчки, і їх ніхто не бачив. А тут все зрозуміло: піднята рука пана Чечетова - буде прийнятий закон, не підняв він руку - не буде прийнятий закон. Я вже мовчу про кількість "піаністів". У нас вже світові рекорди встановлюються: 9 місць проголосовано однією людиною, 10... Я не знаю, ви там, мабуть, змагання проводите, хто більше проголосує за свої колег, які відсутні в залі", - заявив "нунсівець".

Нагадаємо, голосування чужими картками в українському парламенті стало буденною практикою та отримало назву "кнопокодавство".

Зараз ви читаєте новину «Чечетов про кнопкодавство: я бачив парламенти, де сидять лише двоє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути