понеділок, 30 липня 2012 14:20

На позачерговій сесії ВР "кнопкодавам" потай видавали картки
13

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 30 липня, відбулося засідання позачергової сесії Верховної Ради України. Його відкрив спікер парламенту Володимир Литвин.

На початку засідання перший віце-спікер Адам Мартинюк зачитав постанову про відмову Литвину у задоволенні його заяви та висловлення йому вотуму довіри. За проголосували 266 народних депутатів.

Перед тим спікер залишив сесійну залу, надавши можливість Мартинюку вести засідання.

Згодом "нунсівець" Арсеній Яценюк виголосив заяву про те, що засідання Верховної Ради є нелегітимним та неконституційним. Після чого всі депутати-опозиціонери демонстративно залишили сесійну залу парламенту.

Тим часом під Верховною Радою приблизно півтори тисячі прихильників опозиції протестували проти "мовного" закону. До протестуючих долучилися також голодувальники з Українського дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цей парламент має бути знищено" - Яценюк мітингувальникам під Верховною Радою

На засіданні народні депутати не підтримали жодного із 4-х проектів постанови опозиції про скасування голосування за мовний законопроект.

Це засідання позачергової сесії Верховної Ради також запам'яталося інцидентом між Мартинюком, та позафракційним депутатом Олегом Ляшком. Коли віце-спікер поставив на голосування пропозицію спікера Литвина про уточнення до статті 131 "мовного" законопроекту, до президії підбіг Ляшко.

"Ви не маєте права, це шахрайство", - почав він викрикувати та розмахувати руками.

Мартинюк попросив його заспокоїтись, однак Ляшко продовжував кричати та розмахувати руками. Після того Мартинюк підскочив та плеснув в бік Ляшка водою зі склянки.

Закрив позачергову сесію українського парламенту Мартинюк близько 13.00, повідомивши, що наступне чергове засідання ВР відбудеться 4 вересня.

Перед тим депутати ратифікували угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД. За таке рішення проголосувало 260 парламентарів.

Зараз ви читаєте новину «На позачерговій сесії ВР "кнопкодавам" потай видавали картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути