неділя, 04 березня 2012 16:37

Нинішня опозиція сама привела до влади Януковича - політолог

Нинішня опозиція сама привела до влади Януковича - політолог

В умовах сучасної України політична опозиція - це дуже специфічне явище.

Таке міркування у коментарі Gazeta.ua висловив кандидат політичних наук Олег Білоус.

"Сьогодні ми за замовчуванням зараховуємо до опозиції такі найбільші партії, як ВО "Батьківщина", "Наша Україна", "Фронт змін", ВО "Свобода". Перше запитання: до кого вони в опозиції? До правлячої влади? Можливо. Для мене завжди визначальними в політиці є якісь переломні моменти. Останнім переломним моментом у нашій політичній дійсності були президентські вибори 2010 року. У другий тур вийшли Юлія Тимошенко і Віктор Янукович. Між ними різниця перед тим була приблизно 10 відсотків. Які завдання вирішували кандидати між першим і другим туром? Для Януковича важливо було зберегти цей розрив і збільшити його, а для Тимошенко було важливо набрати більше голосів, ніж Янукович, за рахунок голосів інших кандидатів. Тепер подивимось, як повелися ті, хто нині в опозиції до правлячої влади. Лідери названих вище партій, окрім "Батьківщини", заявили, що вони жодного кандидата не підтримують, тобто, за логікою, закликали зберігати 10 відсотків розриву", - звертає увагу політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція стоїть за "п'ять хвилин до розстрілу" - "нунсівець"

Він вважає, що майже всі теперішні опозиціонери підтримали перед другим туром Януковича.

"Чому так вони повелися? Очевидно, їм комфортніше в опозиції", - додає Білоус.

На його думку, відсутність єдиного списку кандидатів від опозиції на виборах і буде підтвердженням того, що кожен свою роль грає, і опозиція не є щирою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не розблокує Раду, поки не зустрінеться з президентом

"Поганому опозиціонерові і партнери заважають, особливо якщо музику замовили політичні опоненти, і тому в сучасних умовах дійти до об'єднання української опозиції - це те саме, що дійти до горизонту. Хоча, як це не парадоксально, приклад для об'єднання сучасної опозиції подає сама влада — "Сильна Україна" влилась у Партію регіонів", - підсумував Білоус.

Зараз ви читаєте новину «Нинішня опозиція сама привела до влади Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути