пʼятниця, 02 січня 2015 13:51

Ні президент, ні прем'єр не вселили надію в українців — політолог

Ні президент, ні прем'єр не вселили надію в українців — політолог
УНІАН

Передноворічні підсумкові конференції президента Петра Порошенка та прем'єра Арсенія Яценюка були непереконливими, вважає політолог Михайло Басараб.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Ні президент, ні прем'єр не вселили надію в українців, - зауважує експерт. - Навпаки, їхні промови і відповіді на запитання журналістів показали їхню неадекватність в оцінці поточної ситуації в країні, особливо на Сході. Наприклад, глава держави каже, що у нас нема сил для наступу на сепаратистів. Між тим військові фахівці та експерти вважають навпаки. Російські найманці мають непогане технічне оснащення, але в них нема особливого бажання воювати. Їхній моральний дух низький. Цим і пояснюється депресія президента Росії Володимира Путіна".

На думку фахівця, Петро Порошенко не бажає виконувати обов'язки головнокомандувача.

"Зважаючи на безпрецедентну підтримку української армії волонтерами, вона здатна очистити свою територію від окупантів та бандформувань, - переконаний політолог. - Наші воїни рвуться у бій, чекають тільки наказу. Але президент не хоче виконувати свої обов'язки головнокомандувача. У нього нема на це політичної волі. Якби не війна, то адміністрація президента, Кабмін і парламент уже були б в облозі третього Майдану. А поки що суспільство терпить цю владу, бо є важливіше завдання — протидія російській агресії".

Не відповідають дійсності слова Порошенка про те, що в парламенті після виборів нема п'ятої колони, зазначає фахівець.

"П'яту колону у Верховній Раді представляє так званий Опозиційний блок, - каже експерт. - Це проросійська агентура, люди, які виконують завдання ФСБ прямо у сесійній залі. Вони поводяться поки тихо, бо не отримали відповідної вказівки з Москви. Тому заявляти, що в парламенті уперше нема п'ятої колони — це нерозуміння чи неусвідомлення президентом реального стану справ".

За словами політолога, прес-конференція прем'єра Арсенія Яценюка так само була непереконливою.

"Прем'єр так само намагається видати бажане за дійсне. Найбільше роздратування викликали його спроби переконати усіх нас, що результати реформ треба чекати довго, шлях до кращого життя виснажливий тощо. Мовляв, маємо набратися терпіння. Та якби у наших можновладців було бажання проводити реформи, то вони б їх робили. Звичайно, наслідки перетворень ми відчули б у своїх гаманцях не за рік-два. Але принаймні уже в перші тижні урядування нових можновладців ми помітили хоча б якісь тенденції у розвитку й реформуванні держави. Натомість Арсеній Петрович фактично розписався у тому, що його уряд не готовий до радикальних реформ", - підсумовує Михайло Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Ні президент, ні прем'єр не вселили надію в українців — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути