середа, 27 лютого 2013 00:04

Неузгодженість України і ЄС дає шанс Росії зірвати підписання Угоди про асоціацію – експерт

Неузгодженість України і ЄС дає шанс Росії зірвати підписання Угоди про асоціацію – експерт
За словами експерта, поки що сторони ще не знайшли якоїсь спільної мови щодо підписання Угоди про асоціацію. Фото: foto.delfi.ua

Якщо подивитися на спільну заяву лідерів Європейської комісії і українського президента за підсумками саміту "Україна-ЄС", то можна сказати, що позиції сторін зафіксовані і не змінилися.

Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua експерт Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Петро Бурковський.

"Європейці очікують, що до травня цього року Україна виконає ті умови, які вже прозвучали давно. Тобто, насамперед будуть вирішені справи щодо Тимошенко і Луценка. Також будуть врегульовані питання, пов'язані з виборами. Зокрема, як виправлення недоліків виборчого законодавства, так і вирішення правової колізії щодо не встановлення результатів виборів у п'яти мажоритарних округах. Плюс ідеться також про реформу прокуратури і судової системи", – наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Європа зрозуміла, що пригальмовувати діалог з Україною - неправильно

За його словами, "що там насправді відбувалося, про що домовилися – тут є простір для інтерпретацій".

"Кожна зі сторін зараз може однаково інтерпретувати результати зустрічі на свою користь. Зрозуміло єдине, що поки що сторони ще не знайшли якоїсь спільної мови щодо підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі. А це, звичайно, дає шанс іншому суб'єкту – Російській Федерації – посилювати свій тиск на Україну. Зокрема активізувати свої сили, лояльні до Росії, для того, щоб у будь-який спосіб зривати процес і навіть мінімальні шанси на зближення позицій України та Євросоюзу. Словом, зривати підписання Угоди про асоціацію", – вважає Бурковський.

Зараз ви читаєте новину «Неузгодженість України і ЄС дає шанс Росії зірвати підписання Угоди про асоціацію – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути