четвер, 10 січня 2013 12:10

"Непризначення міністра культури — частина проекту по знищенню культурної спадщини" - Бригинець

"Непризначення міністра культури — частина проекту по знищенню культурної спадщини" - Бригинець
Олександр Бригинець звернувся до президента з вимогою призначити голову Мінкульту. Фото: 24tv.ua

Нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець написав звернення до президента України Віктора Януковича з вимогою призначити міністра культури.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Хто має займати посаду голови Мінкульту — відповідальність виключно президента. Бо за чинною Конституцією саме він несе відповідальність за усі процеси, які відбуваються у нашій країні. Те, що він не призначає нового міністра, говорить про те, що він ухиляється від відповідальності за діяльність у цьому напрямку", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пост міністра культури розглядають чотири кандидатури - ЗМІ

На його думку, цілком очевидно, що Партія регіонів не є прихильниками культури.

"Це видно з їх діяльності: знищення культурної спадщини, яке відбувається. І непризначення міністра — це частина цього проекту. Коли немає відповідальної людини, потім скажуть, що в час відсутності міністра там були такі порушення...Дозволили зруйнувати той будинок і той...", - наголосив нардеп.

За словами Бригинця, відсутність міністра робить критику неможливою, бо не можна критикувати саме міністерство.

"В культурологічних питаннях не можна опонувати міністерству, для цього потрібен міністр, з якого можна питати певні документи. І це має бути не виконуючий обов'язки, а той міністр, який принаймні на якийсь період передбачає свою діяльність і несе в тому числі і політичну відповідальність від імені правлячої коаліції і президента", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліхута вважає, що Повалій не вистачає освіти для посади міністра культури

Водночас, непризначення Михайла Кулиняка знову міністром культури, викликає у Бригинця більше позитивних, ніж негативних емоцій.

"Не думаю, що все залежить конкретно від однієї людини, чи того, яке в неї прізвище. Є стратегія Партії регіонів, а він — просто чиновник, який працює в інтересах цієї політичної сили. Я не хотів би оцінювати міністрів, але для мене позитивний момент у тому, що коли президент когось не призначає, то я до цієї людини ставлюсь більш позитивно, ніж негативно. Бо, видно, зробив щось таке, що неподобається президенту, або намагався йому протистояти", - пояснив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Непризначення міністра культури — частина проекту по знищенню культурної спадщини" - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути