Ексклюзиви
четвер, 09 січня 2014 17:28

Не потрібно кидати майдан на озброєний "Беркут" - експерт

Не потрібно кидати майдан на озброєний "Беркут" - експерт
Фото: www.kremenchug.ua

Майдану потрібна динаміка.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Просто стояти вже недостатньо. Тому майдан має піти в регіони. Напередодні Нового року була проголошена організація осередків в областях. Цей процес уже почався. Він буде вирішальним. Покаже, чи вдасться майдану перетворитися на масову структуру, яка діятиме по всій Україні або в переважній її частині. Це буде ключове для майбутнього протистояння під час виборів", - наголосив він.

За словами експерта, Майдан вистояв і на новорічні свята, однак за цей час були провокації з боку влади — зокрема побиття "свободівця" Андрія Іллєнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт Київради можуть "повісити" на майданівців

"Це була одна із спроб спровокувати людей на штурм райвідділу міліції. Тоді спонтанно підтягнувся народ з майдану. Почали кричати: "Врадіївка". Якби не народні депутати, вони б рознесли той відділок. Тоді б влада запустила картинку "озлоблених" людей і скористалася цим, аби застосувати силу для розгону майдану. Ми маємо бути свідомими, що вона і надалі буде втягувати у подібні провокації. Тому майдану треба знову показувати свою активність та точкові випади проти ключових представників влади, які відповідають за силові структури. Це повинна бути своєрідна тактика асиметричних дій. Бо коли влада намагається витягти на пряме силове протистояння, гратимемо на її полі. Не потрібно кидати майдан на озброєний "Беркут", - зауважив Гарань.

Політолог вважає, що нині програма мінімум майдану — можливість повернення до конституційної реформи, аби гілки влади були більш збалансовані, і вихід на нову Конституцію.

Зараз ви читаєте новину «Не потрібно кидати майдан на озброєний "Беркут" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути