четвер, 09 січня 2014 16:09

У неділю єдиного опозиційного кандидата не буде — експерт

У неділю єдиного опозиційного кандидата не буде — експерт
Фото: ukrainian.voanews.com

У неділю на народному віче не буде вирішено питання висування єдиного кандидата в президенти від опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Громадськість може цього вимагати, але важелів впливу на партійну бюрократію в УДАРі, "Батьківщині" та "Свободі" у неї немає. У висуванні єдиного кандидата найбільше зацікавлений Кличко, який має найкращу по регіонах підтримку. Незрозуміло, як Яценюк та Тягнибок зможуть піти на таку жертву. Хоча з політтехнологічної точки зору опозиції потрібно йти разом. Тут можна погодитися із Луценком, що похід багатьма колонами може призвести до поразки. З іншого боку, у політичних сил є партійні програми. Президентські перегони — це можливість пропагувати ідеологію партії. Зійти з дистанції та не брати участі означає відмовитися від розширення впливу. З огляду на наступні парламентські вибори це недоцільно. В цьому протиріччі й полягає складність ситуації", - зазначив він.

За словами політолога, партійне оточення опозиційних лідерів залишиться на позиції, що треба йти всім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери опозиції вийдуть на Віче Майдану

"Тимошенко могла вийти у разі форс-мажорних подій, однак вони не відбулися. Тому ймовірність її участі у президентських виборах дуже мала. Вона може пов'язувати свою подальшу долю та політичні перспективи із перемогою опозиційного кандидата на виборах та її звільнення. Далі вже думати, як повертатися у велику політику. Бо за останній час Яценюк багато чого зробив, аби на місцях до керівництва організаціями прийшли його люди. Це небажано для Тимошенко, тому вона зіштовхнеться ще й з такою проблемою", - зауважив Золотарьов.

Нагадаємо, у неділю 12 січня на Майдані Незалежності відбудеться Народне Віче, на якому заплановані виступи лідерів опозиції, громадських діячів. Планується, що зі сцени буде оголошено план дій Майдану на найближчий час.

 

Зараз ви читаєте новину «У неділю єдиного опозиційного кандидата не буде — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути