субота, 20 жовтня 2012 08:29

"Не можна блокувати європейську політику через справу Тимошенко" - Ванникова

"Не можна блокувати європейську політику через справу Тимошенко" - Ванникова
Схоже, жарт про те, що під вибори всі перетворюються на соціалістів, найбільш точно описує нашу політичну реальність, наголошує політик Фото: obozrevatel.com

Формально і "влада", і "опозиція" представляють одне ідеологічне поле. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловила кандидат у депутати від партії "Наша Україна" Ірина Ванникова.

"Цю тезу ми повторюємо протягом цієї кампанії, і це не голослівно. Ми ґрунтуємося на аналізі партійних програм, хоча про них на цих виборах не говорять. Ідеться про лівоцентристські гасла, з ухилом до абсолютно популістських речей. Схоже, жарт про те, що під вибори всі перетворюються на соціалістів, найбільш точно описує нашу політичну реальність", - наголосила вона.

За словами Ванникової, на практиці це виглядає примітивною грубою спробою сподобатися виборцю, сказати йому те, що він хоче чути.

"Наприклад, тема НАТО. І уряд Тимошенко, і уряд Януковича виконували програму співпраці України з НАТО, тому що вона була закладена логікою стратегічного курсу Віктора Ющенка. Але під вибори їхні політичні сили вдавалися до старої пісні – референдум про вступ до НАТО. Це завуальована відмова від цього вектору. Політична сила Віктора Ющенка натомість ніколи не відмовлялася від того, що євроатлантична інтеграція – це пріоритет зовнішньої політики. І на цих виборах ми також говоримо про це відкрито і готові аргументувати свою позицію фактами про економічні, безпекові, політичні переваги партнерства з НАТО. Але ж говорити на такому рівні просто немає з ким!", - зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" і "Удар": "Пропало все!" - Ванникова

Ще одна позиція – європейська інтеграція, наголошує політик.

"Ми всіляко закликаємо європейських партнерів до відновлення діалогу, бо переконані, що не можна блокувати європейську політику через справу Тимошенко. А політична сила, лідером якої вона є, лобіює це послідовно і свідомо. Кому це приносить шкоду? Всій країні. Кому це грає на руку? Тим самим авторам ідеї натівського референдуму, в цілому прихильникам проросійського сценарію", - підкреслила Ванникова.

Повне інтерв'ю Ірини Ванникової читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна блокувати європейську політику через справу Тимошенко" - Ванникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути