середа, 01 вересня 2021 10:43

"Не імітуйте навчання" - Зеленський пообіцяв більше грошей на освіту

"Не імітуйте навчання" - Зеленський пообіцяв більше грошей на освіту
Держава оновлює українські школи, а влада планує осучаснити освітню інфраструктуру. Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент Володимир Зеленський, який зараз перебуває в Сполучених Штатах Америки з робочим візитом, привітав українських школярів, студентів, батьків і вчителів із початком навчального року.

1 вересня - радісний і важливий день, написав він у соцмережах.

"Багато людей ще не відчувають, які фундаментальні зміни в глобальному світі можливі найближчими десятиліттями. Нові технології, економічні процеси, соціальні відносини - усе створює раніше небачені виклики для держави й успіху кожної людини. Щоб адаптуватися до трансформацій, необхідно не просто здобути знання, а вдосконалити вміння навчатися", - зазначив Зеленський.

Держава оновлює українські школи, а влада планує осучаснити освітню інфраструктуру. Уряду поставили чітку вимогу щороку забезпечувати зростання державних видатків на освітню галузь. Це врахують і під час підготовки бюджету на 2022 рік.

"Але головне - це мотивація. Її неможливо забезпечити рішенням посадової особи чи реалізацією реформи. Мотивація навчати й навчатися - завжди найбільша інвестиція у фаховість людини. Тож саме цього бажаю сьогодні кожному. Не імітуйте навчання, будьте відкритими для нового й шукайте стільки освіти, скільки успіху хочете досягти в житті", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці заплатять за університет Зеленського

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про шляхи залучення США до "нормандського формату"

1 вересня має відбутися зустріч Зеленського із президентом США Джозефом Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки й стратегічного партнерства та порушать тему інвестицій.

У травні Зеленський анонсував появу в Україні президентського університету, де готуватимуть "людей майбутнього". Навчатимуть фахівців за напрямами: інформаційна та кібербезпека, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні й біотехнології. Студенти навчатимуться там безплатно, а потім обійматимуть державні посади.

Зараз ви читаєте новину «"Не імітуйте навчання" - Зеленський пообіцяв більше грошей на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути