субота, 06 лютого 2021 19:48

Назвали найбільших прогульників в Раді

Назвали найбільших прогульників в Раді
Депутати окремих фракцій і груп ігнорують засідання, на яких не відбувається принципових для них голосувань. Фото: Getty Images

Головними прогульниками у Верховній Раді під час минулої, 4-ї сесії, були народні депутати групи "Партія "За майбутнє". Про це повідомив Комітет виборців України.

Cесія тривала з вересня по січень. Впродовж цього часу на пленарні засідання реєструвалися лише третина депутатів групи – 36%.

Низькі показники реєстрації у нардепів ОПЗЖ - в середньому реєструвалися 40% депутатів . У депутатів "Батьківщина" показники відвідування - 51%.

Вищі результати у групи "Довіра" і фракції "Голос" - 56% і 58%.

63% в середньому реєструвалися депутати від "Європейської солідарності", 62% - від "Слуги народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 нардепів майже не голосували протягом року: прізвища

"Четверта сесія виявилася найменш продуктивною. Депутати працювали лише 28 сесійних днів. Відвідування також погіршилося.

З одного боку, на це вплинули місцеві вибори, до яких де факто була залучена частина народних депутатів, які виступали в ролі агітаторів на місцях. З іншого - в осінній період в Україні погіршилася загальна ситуація із коронавірусом, через що робота парламенту була фактично заблокованою.

Попри форс-мажорні обставини перелік лідерів та аутсайдерів серед фракцій і груп фактично не змінився.

Депутати окремих фракцій і груп безвідповідально ставляться до виконання своїх обов'язків та ігнорують пленарні засідання, на яких не відбувається принципових для них голосувань", – сказав голова КВУ Олексій Кошель.

Під час минулої сесії продуктивність роботи Верховної Ради різко впала. Кількість прийнятих законів зменшилась майже на половину, проведених засідань – на третину, кількість голосувань знизилась втричі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільших прогульників в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути