вівторок, 21 березня 2017 14:12

Назвали кількість фігурантів трагедії МН17

Назвали кількість фігурантів трагедії  МН17
Встановили 120 осіб, які фігурують у справі збиття Boeing. Фото: REUTERS

Міжнародна слідча група встановила 120 причетних до катастрофи літака рейсу МН17 над Донбасом у липні 2014 року.

Про це повідомив заступник генпрокурора Дмитро Сторожук у інтерв'ю "Укрінформу".

"За результатами слідства ми встановили 120 осіб, які фігурують у справі збиття Boeing. Під час винесення підозр плануємо доволі цікаві операції. Вони неймовірно складні, до їх виконання залучатимуть абсолютно всі правоохоронні органи п'яти країн - учасників Міжнародної спільної слідчої групи. Ми прагнемо не просто винести декларацію про причетність до цієї трагедії високопосадовців Російської Федерації. Ми хочемо, щоб реальні люди були покарані і засуджені.

Ми готові вручати підозри і передавати матеріали до суду. Чому ми цього ще не зробили? На сьогодні визначається судова юрисдикція у цій справі. Концептуально це може бути суд Нідерландів. Але існують правові колізії як у нашому законодавстві, так і в законодавстві Нідерландів щодо видачі підозрюваних для засудження. Для України було б краще, аби слухання відбувалися у рамках міжнародного трибуналу або в національному суді Нідерландів. Це знівелює можливість Російської Федерації звинувачувати нас в ангажованості суду в цій справі", - сказав Сторожук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може визнати вину у знищенні MH17

17 липня 2014 року над Донбасом ракета із зенітного комплексу "Бук" збила літак МН17 компанії Malaysia Airlines, який прямував маршрутом з Амстердама до Куала-Лумпура. Він упав неподалік селища Грабове на Донеччині. Унаслідок трагедії загинули 298 людей.

Міжнародна група дослідників зробила висновок, що пускову установку "Бук" доставили в Україну з Росії. Організатором транспортування комплексу визнали колишнього російського офіцера Сергія Дубинського на прізвисько Хмурий.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість фігурантів трагедії МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути