неділя, 17 січня 2010 17:54

Навіжена жінка на декілька годин паралізувала роботу дільниці

Навіжена жінка на декілька годин паралізувала роботу дільниці

Списки виборців стали містити більше помилок після їх уточнення працівниками органів державного реєстру. Про це повідомили журналістам представники міжнародної громадської організації "За справедливі вибори" Олег Ерліх (Ізраїль) та Олег Шахрай (Росія).

Розповіли про інцидент, який трапився на виборчій дільниці N25 у Полтаві. Там жінка, назвавшись журналістом газети "Точка опору", показала членам та голові цієї ДВК роздруковану з Інтернету постанову суду про те, що рішення про включення до списків виборців повинен приймати місцевий суд.

Натомість, за постановою ЦВК для цього достатньо погодження голови та двох членів дільничної комісії. Своїми заявами жінка паралізувала роботу дільничної комісії на кілька годин. Її вдалося вгамувати лише після того, як на дільниці з"явилися працівники служби безпеки України.

На спеціальній виборчій дільниці N65 у полтавській виправній колонії голосування розпочалося на півгодини пізніше. Керівництво колонії пояснили цю затримку роботою пропускної системи. Також спостерігачів обурило те, що керівництво колонії заборонило їм після голосування спілкуватися з ув"язненими. Спостерігачам не вдалося з"ясувати, чи не було на них тиску.

Розповіли також, що напередодні голосування 13 та 14 січня ввечері у Комсомольську, Лубнах та Кременчуці міліціонери ходили по домівках голів та членів дільничних виборчих комісій та просили підтвердження, що вони дійсно виконуватимуть свої обов"язки. Переважно такі "перевірки" стосувалися представників ДВК від "Партії Регіонів".

На виборчій дільниці в Полтавському університеті споживчої кооперації у списках виборців не виявилося більшості студентів, які вступили на навчання цього року. Натомість, було багато тих, що вже кілька років тому закінчили навчання.

Значна кількість у списках виборців померлих полтавців, адрес, яких у дійсності не існує.

Зараз ви читаєте новину «Навіжена жінка на декілька годин паралізувала роботу дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути