неділя, 17 січня 2010 17:18

Грузинські спостерігачі тричі бачили як в Донецьку возили "каруселі"

Грузинські спостерігачі тричі бачили як в Донецьку возили "каруселі"

Центральна виборча комісія не прийняла рішення про реєстрацію 2 тис. спостерігачів від Грузії.

За рішення про реєстрацію проголосували 6 членів ЦВК, проти - 1, утрималися 8.

Доповідач з цього питання, член ЦВК Юлія Швець повідомила, що 8 січня до ЦВК надійшло подання про реєстрацію 2011 спостерігачів від Грузії.

У ході дискусії у членів ЦВК виникли ряд питання щодо законності та правильності поданих документів для реєстрації цих людей спостерігачами на виборах.

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал відзначив, що вже 16.00 і члени ЦВК повинні враховувати цей факт при ухваленні рішення про реєстрацію спостерігачів.

Шаповал відзначив, що в разі їх реєстрації ЦВК знадобиться час для виготовлення відповідних посвідчень і передачі їх в законному порядку зареєстрованим спостерігачам.

На засіданні ЦВК був присутній посол Грузії в Україні Григол Катамадзе.

Тим часом ситуацію зі спостерігачами прокоментував глава грузинської ЦВК Леван Тархнішвілі.

У Донецьку грузинських спостерігачів виганяють з виборчих дільниць і затримують, оскільки вони фіксують факти фальсифікацій на виборах, стверджує голова Центральної виборчої комісії Грузії.

"Після сьогоднішніх подій у мене виникла думка, що всі ці фальсифікації в Донецьку і неправомірні дії щодо іноземних спостерігачів вигідні одному кандидату, який контролює цей регіон", - підкреслив Тархнішвілі.

Він відзначив, що грузинські спостерігачі зафіксували "три факти, коли до виборчих дільниць округів N44 і 45 Донецька під"їжджала група маршруток і висаджувала одних і тих самих людей, а після голосування дисципліновано садила їх у транспорт і везла на інші дільниці".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Грузинські спостерігачі тричі бачили як в Донецьку возили "каруселі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути